kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli tansiyonu düşürdü: Muhatabımız hükümet

Genelkurmay ile muhalefet arasında yaşanan gerilimde MHP frene bastı. Bahçeli "Hükümet sınırlı siyasi çerçeve çizdi, harekât bu nedenle sınırlı kaldı" diye konuştu..
Genelkurmay ile muhalefet arasında yaşanan gerilimde MHP frene bastı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında muhataplarının hükümet olduğunu söyledi. Bahçeli şöyle konuştu:

* KANDİL'E AKP DÖNEMİNDE YERLEŞTİ
ABD yetkililerinin sınır ötesi operasyon ile ilgili beyanları karşısında Başbakan'ın sesini çıkardığını söyleyen Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Kandil'İn yerini bilmezler" eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli, MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde teröre karşı büyük başarı sağlandığını ve AKP göreve geldiğinde terörün bitme noktasında olduğunu söyleyerek, "Kandil'in ihanet merkezi haline gelmesi AKP dönemine rastlamıştır" dedi. Bahçeli, PKK'nın askeri tedbirlerle bitirilemeyeceği söylemlerine de dikkat çekerek, askeri harekatın sınırlı olmasını savunanlarla, "siyasi çözüm çığırtkanlığı" yapanların aynı çevreler olduğunu, AKP ile PKK'nın uzantısı DTP arasındaki görüş birliği olduğunu söyledi.

* TALABANİ ZİYARETİNE ELEŞTİRİ
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin ziyaretini eleştiren Bahçeli, şunları söyledi: "Kara harekatı sonrası PKK'nın ateşkes ilan etmesinin beklendiği Talabani'nin ağzından duyurulmuştur. Türkiye'nin Barzani yönetimiyle resmi diyalog kurmaya hazırlandığı da aynı şekilde teyit edilmiştir. Başbakan Erdoğan'ın askeri operasyon sonrası şimdi de sivil operasyon için düğmeye basacağı, AKP hükümetinin siyasi çözüm paketini açma aşamasına geldiği beklentisi oluşmuştur."