kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Amerikan etkisi'nde ısrarlı

ANKARA
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la karşılıklı açıklamaların ardından, askeri doğrudan karşısına almadan operasyona ilişkin iddialarını devam ettirdi. Baykal'ın mesajları şöyle:

* ABD KENDİ OYUNUNU OYNUYOR: ABD PKK için 'terör örgütü, ortak düşman' tanımlamasını yapsa da, örgütün Kuzey Irak'tan tamamen tasfiyesinden mutlu değildir. Harekât bitti, hemen ABD'li yetkililerin açıklamaları geldi.

* OPERASYON DİYALOG İÇİN Mİ?: ABD'li askeri ve hükümet yetkilileri, bir ağızdan 'operasyon bitti, şimdi PKK ile Türkiye ilişkiye geçmeli; taraflar bu konuda ikna edilmeli' telkinini yapmaya başladı. Diyalog isteniyor. Peki diyalog kiminle olacak? Şimdilik Talabani ile olacak. Talabani ne dedi? 'Barzani ile konuşulsun, o olmazsa Neçirvan Barzani ile Bağdat'ta buluşursunuz.'

* SORUN SENİN: Başbakan diyor ki '30 yıldır Kandil'e siz niye gitmediniz, haritada yerini bulamadınız mı?' Terörle mücadelede 30 yıldır Kandil değil Beka problemi vardı. Beka senden önce halledildi. Kandil senin iktidarında çıktı. Kandil'in hesabını senin görmen lazım."