kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Vali Spitzer 3 kızı ve eşi ile beraber.

9 numaralı müşteri New York Valisi

DIŞ HABERLER
ABD, New York Valisi'nin 4 bin 300 dolara bir telekızla birlikte olmasını konuşuyor. Polisin takibine takılan konuşmalarda, Spitzer için "9 numaralı müşteri" deniliyor..
ABD, New York Valisi Eliot Spitzer'ın bir fuhuş kulübünün düzenli müşterisi olduğunun ortaya çıkmasının şokunu yaşıyor. Gazetelerde yer alan iddialara göre, New York polisi uzun süredir "Emperors Club VIP (İmparatorların Kulübü)" adlı, varlıklı isimlere telekız sağlayan çeteyi izliyordu. Kulüpten kadın isteyenler arasında Vali Spitzer'ın da olduğu saptandı. Kayıtlarda "9 numaralı müşteri" olarak yer alan New York Valisi, 13 Şubat gecesi bir kadın istedi. "Kirstner" adındaki esmer bir fahişe ile onu Vali'ye ayarlayan kadın arasındaki görüşmeler ise polis dinlemesine takıldı. Kadın fahişeyi "Senden beklemediğin şeyler yapmanı isteyebilir" şeklinde uyarıyor, Kirstner de, "Ben profesyonelim ve her şeye hazırım" yanıtını veriyordu.

4 BİN 300 DOLAR VERDİ
Saati bin dolardan 4 saatliğine anlaşan Vali, yol parası ve bin dolarlık ön ödemeyi postayla gönderdi. Buluşma başkent Washington'daki Mayflower Oteli'nde gerçekleşti. Otelde arkadaşı adına oda ayırtan Vali, 4 saatlik anlaşmasına rağmen iki saat kalan hayat kadınına 'bonkör davranıp' 3 bin 300 dolar daha ödedi. Önceki gün eşiyle el ele basın toplantısı düzenleyen Vali, istifa edeceği yönündeki soruları yanıtsız bıraktı. Gazeteler ise, Mayflower Oteli'nin daha önce de Bill Clinton'un Monica Lewinksy ile John F. Kennedy'nin de metresi Judith Campbell Exner ile buluşma yeri olduğuna dikkat çekti. New York'ta 8 yıl başsavcılık yaptıktan sonra Kasım 2006'da yüzde 70 oy oranıyla valiliğe seçilen, üç kız babası Spitzer (48), bazı Wall Street şirketlerindeki yolsuzlukların üzerine gittiği için "Wall Street Şerifi" olarak anılıyordu. "İmparatorlar Kulübü" isimli fuhuş şirketi ise, en "seçkin" çalışanı için saatte 5 bin 500 dolar istiyor.