kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'ya bir şok da ABD'den

Yeni Haber
Irak'tan sorumlu Merkez Komutanı Oramiral William Fallon ve ABD'nin iki hafta öncesine kadar Irak'taki iki numaralı komutanı olan ve bu görevini tamamlayarak Washington'a dönen Korgeneral Ray Odierno'nun terör örgütü PKK üzerinde baskı kurarak "müzakereye başlanabileceği" yolundaki demeçlerine Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, ABD'nin terör örgütü PKK ile görüşmediğini ve görüşmeyeceğini ve Türkiye'den de bunu beklemediğini bildirdi.

Başkan George W. Bush'un sözcüsü Perino, gazetecilere açıklamasında, "Biz, ABD, Türkiye ve Irak arasında diyaloğu ve koordinasyonu cesaretlendirdik. Ancak, PKK ile hiçbir zaman müzakere etmedik ve görüşme yapmadık ve yapmamaya devam edeceğiz. Türkiye'den de bunu yapmasını beklemiyoruz" dedi.

ABD'nin terör örgütü PKK ile görüşmediğini, görüşmeyeceğini ve Türkiye'den de bunu yapmasını beklemediğini bildiren Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Washington'ın, Türkiye'nin, PKK'ya karşı savaşını desteklediğini vurguladı.

Perino gazetecilere açıklamasında, "Kuzey Irak'taki durumu gözlemeye devam ediyoruz. Daha önceden de belirttiğimiz gibi PKK ortak düşman. Türkiye'nin, PKK ile savaşma çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz" diye konuştu.

Sözcü Perino, PKK'ya karşı, Ankara ile Bağdat arasında yürütülen diyalogdan da Washington'ın "cesaretlendiğini" söyledi.

Başkan George W. Bush'un sözcüsü Dana Perino'nun bu açıklamaları, son 2 günde, 2 üst düzey Amerikalı askeri yetkilinin, terör örgütüyle diyalog ve uzlaşma gereği yönündeki sözlerinin ardından geldi.

Irak'taki Çok Uluslu Kolordu'nun eski komutanı Korgeneral Ray Odierno, PKK üzerinde baskı oluşturulması gerektiğini belirterek, "Böylelikle bu terörist unsurlarla konuşmaya ve müzakere yapmaya başlanabileceğini" söylemişti.

Bir gün sonra da ABD'nin Irak'tan sorumlu Merkez Komutanlığı CENTCOM'un Komutanı Oramiral William Fallon, PKK sorununa gerçek bir çözüm için terör örgütüyle "bir çeşit uzlaşma sağlanması" gerektiğini öne sürmüştü.