kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Leyla Zana'nın davası ertelendi

Yeni Haber
Diyarbakır'da geçen yıl Nevruz kutlamalarındaki konuşmasında örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapsi istenen eski DEP milletvekili Leyla Zana'nın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz yargılanan Zana katılmazken avukatları hazır bulundu.

Bugünkü duruşmaya Zana'nın avukatları geçen celsede iddia makamının verdiği esas hakkında mütaalaya karşı savunmalarını yazmak için süre istedi. Mahkeme heyeti esas hakkında savunma için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Zana, bu yıl Nevruz kutlamaları sırasında "Kürtlerin bugün 3 önderi var. Birincisi, ki hepimiz ona Celal Amca diyoruz. Bugün Irak'ın Cumhurbaşkanıdır, Kürtlerin lideridir. İkincisi her zaman söylüyoruz; Mesut kardeş Kürdistan Bölgesel Başkanı. Üçüncüsü, hepiniz dile getiriyorsunuz. Kürt önderi Başkan Öcalan'dır. Ben bu 3 önder için minnetlerimi dile getiriyorum. Bunların üçü de bizim değerlerimizdir. Her üçünün de yeri Kürtlerin gönlünde, beyninde vardır" demişti.

(CİHAN)