kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Amacımız siyasi propaganda değildi'

Hazal ATEŞ / ANKARA
İLİŞKİLİ HABERLER
'Amacımız siyasi propaganda değildi'
DTP Meclis Grubu toplantısına, PKK bayrağının renkleri sarı, kırmızı ve yeşil türbanla gelen kızların fotoğrafları gündeme damgasını vurdu. Toplantıya sarı türbanıyla katılan Siirtli Hatun, amaçlarının siyasi propaganda olmadığını belirterek, "Arkadaşlarım Ankaralı. Sarı, kırmızı ve yeşilin ne anlama geldiğini bile bilmiyorlar. DTP toplantısına onları ben çağırdım. İstesem sarı, kırmızı, yeşil şalımı takardım. Kesinlikle böyle bir niyetle gelmedik" dedi. DTP'nin önceki gün Meclis'te yapılan grup toplantısına damgasını vuran soyadını açıklamak istemeyen türbanlı kızlardan Hatun, SABAH'a şu açıklamaları yaptı:

* Babam İbrahim Bey, DEHAP Keçiören İlçe Başkanlığı yaptı. Zaman zaman partinin grup toplantılarına geliyorum. Siirtliyim, Kürdüm. Arkadaşlarımla Keçiören'de bir mağazada çalışıyoruz. Ben 19 yaşındayım. Arkadaşlarım da aynı yaşlarda. Onlar Ankaralı. Doğulu değiller, DTP ile de ilgileri yok. Salı günü izinliydik. DTP Grup toplantılarına ara ara geliyorum. Hadi gelin hep beraber gidelim, hem de Meclis'i gezmiş olursunuz dedim. Onlar öyle geldi.

* (Renkleri bilinçli mi seçtiniz?) Ben 4-5 yıldır türbanlıyım. Her renk örtüm var. Arkadaşlarımın da. Kesinlikle bu bir tesadüftü. Simge olarak düşünmedik. Üstelik, Kızılay'da otobüs beklerken, birbirimize "rengarenk" olmuşuz diye takıldık. Arkadaşlarım sarı, kırmızı, yeşilin ne anlama geldiğini dahi bilmiyor. Arkadaşlarıma yan yana oturalım derken de böyle bir tablo çıkacağını düşünmedim.