kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Polat, Fenerbahçe farkını fark etti mi?..

Adnan Polat, Fenerbahçe farkını fark etti mi acaba?.
İki takımın son Avrupa maçları Galatasaray'da neyin eksik, Fener'de neyin fazla olduğunun görülmesi için iyi fırsattı.
Aslında, İstanbul'da oynanan, Galatasaray-Fener kupa maçı da iyi bir fırsattı ya, onu değerlendiremediler.
Maç Galatasaray'ın tur atlamasıyla biterken, bizim evin fanatikleri ayağa fırlamış bayrama başlamışlardı ki onlara, "Farkı gördünüz mü" dedim..
"Fenerbahçe, Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray'ı böyle yakalasa skoru altılardı. Siz uzatmada attığınız karambol golle kazanabildiniz.. Neden?.. Hiç düşündünüz mü?.."
Adnan Polat da düşünmedi.. Ama şimdi düşünmeli..
Galatasaray, deplasmanda Avrupa'nın sıra takımlarından Leverkusen'le oynadı. İlk 15 dakikada 2-0 yenik duruma düştü, dağıldı ve beş yedi.
Fener, deplasmanda UEFA Kupası'nın son iki yılki şampiyonu, Avrupa'nın önde gelen takımlarından Sevilla ile oynadı. İlk 10 dakikada 2-0 yenik duruma düştü ve rakibini eledi..
Neden?.
Fenerbahçe takım, Galatasaray takım değil de ondan..
Galatasaray yönetimi, Fener'inki ile mukayese edildiğinde kat kat güçlü kadroya sahip olunmasına rağmen ortaya bir takım çıkaramadı. O müthiş kadro, şaşkın bir teknik yönetim, onları seyreden futbol şubesi ve her şeyi ses çıkarmadan izleyen başkan yüzünden darmadağın oldu. Bölündü, guruplaştı, birbirine girdi, takım ve arkadaşlık ruhunu kaybetti. Futbolcular hocalarından nefret ettiler. Yöneticilere güvenmez oldular ve başlarının çaresine bakmaya düştüler. Öyle olunca da direnme gücü yitirildi. Kendine güven yitirildi. Kolay paniklenir, hemen teslim olunur havaya girildi. Çözülme kolaylaştı. Başka türlü lig sonuncusu Kasımpaşa'ya mağlup olunur muydu?.
Fenerbahçe ise tüm eksiklerine rağmen "Takım" olarak sonuna dek ayakta kalmayı, son düdüğe dek direnmeyi, yenilse de düşmemeyi bildiği ve başardığı için, bugün Avrupa'nın sekiz takımı arasına girdi. Yarın ligde de liderliğe yükselirse şaşmayın.
Adnan Polat ve onun Galatasaray'ının, Fenerbahçe'den öğreneceği çok şey var.. Galatasaray'ın Başkan adayı işe önce teşhisle başlamalı..
"Neden Fener öyle, neden biz böyleyiz" sorusunu kendisine sorarak!..
Polat, bu sorunun yanıtını bulamazsa hem kendine yazık eder, hem de Galatasaray'a..