kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitelerde türban günlüğü

Türbana bıyıklı destek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başörtüsüyle ilgili düzenlemeyi içeren anayasa değişikliğini onaylamasına rağmen yasağın sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampusu'nda dün saat 13.00'da toplanan 100 kişilik grup yasağı protesto etti. Türbanlı öğrenciler ile destek veren erkek öğrencilerin yer aldığı grup, ellerinde "Başörtüsüne özgürlük, "Arkadaşıma dokunma", "Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir", "Tüm zenciler birleşsin" yazan dövizler taşıdı.

Protestoculara inceleme

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, dün Kocaeli Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın makam otomobiline yumurta atarak protesto gösterisinde bulunmasıyla ilgili inceleme başlattı. Jandarma ekiplerinin, protesto gösterisinde suç unsuru olup olmadığının belirlenmesi amacıyla kamera görüntülerini Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermek üzere hazırlandığı ve gösteriyle ilgili tutanak tuttuğu öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan ya da bilgisine başvurulan kimse olmadığı bildirildi.

Üniversiteden istifa
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Koşar, görevinden ve öğretim üyeliğinden istifa etti. Koşar yaptığı açıklamada, pazartesi günü itibariyle geçerli olmak üzere görevinden ve öğretim üyeliğinden istifa ettiğini söyledi. Prof. Dr. Koşar, şunları kaydetti:''Önümüzdeki süreçte yaptığımız işler ortaya çıkınca halk çok iyi anlayacaktır. Bu nedenle istifamın tamamen şahsi fikrimden dolayı olduğunu söyleyebilirim. Görevim süresince işimi yaptım. Popüler olmak için farklı alanlarda hiç çabam olmadı. Basını ve farklı kanalları kullanmadım. İşimi yaptım ve tamamen şahsi fikrimden dolayı istifa ettim.''
Haberin fotoğrafları