kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deniz Baykal İhsan Alyanak’ın tabutunu taşıdı.

Efsane Başkan'a İzmirlilerin vefası

İzmir'in efsane başkanı Alyanak'ın tabutuna Baykal da omuz verdi. Törene, Alyanak'ın 30 yıl önce duvarını yıktırdığı İngiltere İzmir Konsolosluğu çelenk gönderdi..
İzmir'de evinde rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede pazartesi günü sabaha karşı solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren, "Boksör" lakaplı 1973-1980 dönemi İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, aile bireyleri, mensuplarından olduğu Altınordu Spor Kulübü'ne bağlı sporcular, iş ve siyaset dünyası temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Baykal, Alyanak'ın Türkiye'de kendisini saygıyla kabul ettirmiş değerli bir siyaset adamı olduğunu söyleyerek, "Tarzı olan biriydi. Konuşmasıyla, giyimiyle, davranışıyla, büyük kararlarıyla Alyanak, Türkiye siyasetinde unutulmaz biri olarak yer aldı" dedi.

BAYKAL OMUZ VERDİ
Konuşmaların ardından Alyanak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, alkışlar ve "Halkçı Alyanak" sloganları eşliğinde cenaze aracına taşındı. CHP Genel Başkanı Baykal da bir süre tabutu omuzladı. Korteje işyerlerinden karanfiller atıldı. Yol kenarında bekleyen İzmirliler de efsane başkanın tabutunu alkışlarla uğurladı. İhsan Alyanak'ın kızı Asuman İyigün, cenaze arabasına yaslanıp uzun süre gözyaşları eşliğinde yürüdü. Alyanak daha sonra Kokluca Mezarlığı'nda 5 yıl önce ölen eşi Müjgan Alyanak'ın yanında toprağa verildi.