kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'lilerden Ersoy'a tepki: Yazıklar olsun

Bülent AYDEMİR / ANKARA
ÜNLÜ sanatçı Bülent Ersoy'a hükümet ten ve Meclis'ten de sert tepki geldi.

* Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin: Böyle bir değerlendirme yapması beni de çok şaşırttı. Kendisini tanıdığım kadarıyla böyle bir söz sarf edecek kişilik değildir. Sanırım boş bulundu veya oradaki bir tartışma anında o cümleleri söylemiş olabileceğini düşünüyorum. Ama tabii bir canlı yayında söylenmiş, birçok vatandaş onu izlemiştir. Keşke o cümleleri söylemeseydi, bu sözlerin hukuk çerçevesi içerisinde tabii ki bir yeri vardır. Onu da bağımsız yargı organları değerlendirecektir.

* Devlet Bakanı Mehmet Aydın: O kadar ciddiye almayın, ciddiye alacak bir şey değil. Hepimiz dua edelim de fazla şehidimiz olmasın, bir an önce sağ salim dönsünler. Allah yardımcıları olsun.

* Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan: Analar- babalar çocuklarını askere davul zurnayla gönderirler. Askere giderken şahadet makamını, şehitliği bile bile kabul ederek giderler. Bu ülke için can verirken de asker olmaya da gerek yok. Bu ülke bizim. Ülkemizin her bir santimetrekaresinde şehitlerimizin kanı var.

* Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Üzülmesin öyle bir şey olmaz zaten...

* AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli: Yazıklar olsun, keşke Allah nasip etseydi de şehit olabilseydik. Bu ülkenin sanatçısı askerlerimizin bir an önce dönmesi için dua etmeli. Bu sözü söylemesine gönlüm elvermiyor. Hüzzam ile segahın kardeş makam olduğunu bilmek başka bir şey, bu ülkenin değerlerini bilmek başka bir şey. Yazık oldu, çok kırıldım, çok üzüldüm. Kendisi ne badirelerden geçti onu hatırlasın. Televizyon kanalının da bu sözler üzerine hemen yayını kesmesi gerekirdi.
Haberin fotoğrafları