kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şarkı değil söz söyledi Türkiye ayağa kalktı

Sanatçı Bülent Ersoy'un "Oğlum olsa askere yollamam" sözleri üzerine RTÜK harekete geçti, savcı ifade vermeye çağırdı. Meclis'te bile tartışma yaratan sözlerine hukukçulardan destek geldi: İfade özgürlüğü herkese gereklidir..
Gündeş: Eğer bunun için kaderde ölüm varsa, alnımıza yazılmış böyle bir şey varsa, onu da yaşayacağız. Bunun için şehitler ölmez, vatan da bölünmez zaten.

Ersoy: 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' hep aynı klişe laflar. Çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları, cenazeler... Klişeleşmiş laflar...

Türkiye onu sanat müziğini çok iyi okumasının yanısıra polemikleriyle bir de kadın olmasıyla hatırlıyor. Bülent Ersoy'un en çok gürültü koparan tartışması bir süre önce CHP lideri Baykal'la yaşandı. Ersoy, darbe sonrası Baykal'ın avukatlık yaptığı sırada sahne yasağını kaldırmak için kendisinden 300 milyon lira istediğini söyledi. Ersoy tazminata mahkum oldu.

3 YILA KADAR HAPİS
Bülent Ersoy son olarak askerlikle ilgili sözleri nedeniyle yine tartışılıyor. 'Halkı askerlikten soğutma' suçundan hakkında soruşturma başlatılan Ersoy, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcısı Ali Çakır tarafından ifade vermeye çağrıldı. Dava açılırsa, 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Görüntü kayıtları PKK'nın yayın organı Roj TV'de sürekli yayınlanıyor. Mersin Gazi ve Şehit Asker Ailelerine Yardım Derneği, sanatçıya destek çıkarak yanlış anlaşıldığını söyledi. Dernek Başkanı Suna Ünselek, "Yerden göğe kadar haklıdır, çocuklarımızın birilerinin cebi dolsun diye yarattığı terör ortamında vatanı korurken şehit düştüklerini söylemek istedi" dedi. Bu arada Savaş Altay adlı bir kişi Bülent Ersoy hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. RTÜK uzmanları da Ersoy'un konuşması ile şehit annelerinin hassasiyetlerini göz ardı ettiğini ve bunun yayın ilkelerine aykırı olduğunu gösteren bir rapor hazırladı. RTÜK yarın yapacağı toplantı gündemine Ersoy'u aldı. Ayrıca programı yayınlayan kanalın yöneticilerine, Bülent Ersoy'un sözleri nedeniyle 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezi'ne izleyicilerden yüzlerce şikayet yağdığı belirtilip, halkın ve üst kurul üyelerinin bu konudaki hassasiyetleri aktarıldı.

İŞTE O DİYALOGLAR
Bülent Ersoy: Tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani? Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, olamayacağım da. Ama anneler anlar. Başkalarının masa başı savaşı için evladımı harcayamam. Bir oyun oynanıyor ve biz oyuncağı oluyoruz.
Ebru Gündeş: İnşallah Allah bir oğul nasip eder de anlı şanlı askere yollarım.
Ersoy: Sonra ölüsünü eline alırsın.
Gündeş: Eğer bunun için kaderde ölüm varsa, alnımıza yazılmış böyle bir şey varsa, onu da yaşayacağız. Bunun için şehitler ölmez, vatan da bölünmez zaten.
Ersoy: 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' hep aynı klişe laflar. Hep bunu söylüyoruz zaten. Çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları, cenazeler... Klişeleşmiş laflar...