kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık...

Kellik tarihe karışıyor
Almanya'nın Bonn kentinde kurulan uluslararası araştırma ekibi saç dökülmesine neden olan bir gen bulduklarını açıkladı. Saç kökünde, saçın uzamasını sağlayan bir reseptör keşfeden araştırmacılar, bu sayede saç dökülmesini engelleyecek terapilerin yapılabileceğini ifade etti. Araştırmayı yürüten Regina Betz, "Hypotrichosis simplex" adlı reseptörün genetik saç dökülmesine neden olduğunu vurguladı.

Marka giysi depresyona sokuyor
İngiltere'de Ulusal Tüketim Konseyi tarafından ülke çapında yapılan araştırmada, tüketim çılgınlığının sosyoekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarını depresyona soktuğu belirtildi. Hazırlanan raporda, İstediklerini alıp giyemeyen fakir aile çocukların yüzde 69'unda tüketememe takıntısı (obsesyonu) oluşuyor. Bu da onları mantık dışı davranışlara sürüklüyor" denildi.

Agresifliğin nedeni beyinde
Avustralya'nın Melbourne Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada çocuklardaki agrasifliğin nedeni ortaya çıktı. 11 ile 13 yaş arasındaki 137 çocuğun tomografisi üzerinde araştırma yaptıklarını söyleyen Prof. Nicholas Allen, "Badem şeklindeki amigdala kütlesi hakkında çok az şey biliyoruz. Ancak bir tehlike karşısında etkinleşen bu beyin bölgesi büyük olan çocuklar, en ufak bir sorunda hemen parlıyor. Amigdalası küçük olanlar ise daha uyumlu davranışlar gösteriyor" dedi.