kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Muammer Güler Kadir Topbaş

'Cevher var ama işleyemiyoruz'

AA
İstanbul'un turizmden hakkı olan payı alamadığını belirten Topbaş, "Eyfel'deki kuyruk niye Galata'da olmuyor? Eksiklerimiz var" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Cevher var ama işleyemiyoruz'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Eyfel'de insanlar fotoğraf çekmek için kuyrukta iken niçin Galata Kulesi'nde insanlar kuyrukta olmuyor? Bir yerde eksikliklerimiz var. Cevher olarak çok mükemmel, ama işleme olarak sanatımızda eksiklik var" dedi. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin 19. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Topbaş, otelciler arasında rekabet değil, dayanışma olması gerektiğini ifade etti.

'NİYE OLMUYOR?'
"İstanbul'a gelen turist sayısını artıracaksak belediye başkanının da iş adamı, tüccar, otelci gibi düşünmesi, buna artı değerlerini katması gerektiğine inanıyorum" diyen Topbaş, "Eyfel'de insanlar fotoğraf çekmek için kuyrukta iken niçin Galata Kulesi'nde insanlar kuyrukta olmuyor? Bunu sorguladım kendimce. Niçin biz bunu anlatamıyoruz? Atina'nın plakası bir marka haline gelmişken, niçin Eminönü, Beyoğlu böyle olmuyor?" diye konuştu. İstanbul Valisi Muammer Güler de yaptığı konuşmada, "Turizm sadece sizin işiniz değil, bütün memleketin işi'' dedi.