kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Küçük ev aletlerinde büyük yarış!

Son yılların en hareketli sektörlerinden biri küçük ev aletleri. Her gün yeni bir marka, yeni bir ürün çıkıyor piyasaya. Piyasadaki marka sayısı 60'ın üzerinde, küçük ev aletleri pazarının büyüklüğü ise kişisel bakım ürünleriyle birlikte yaklaşık 2 milyar dolar. Pazarın önümüzdeki dönemde yaklaşık yüzde 50 büyümesini öngörenler yeni yatırımlar için de cesaretleniyor.
Aslında pazarın bu kadar çok markaya ihtiyacı yok ama yenileri de ekleniyor her gün. Geçtiğimiz günlerde iki yeni marka girdi pazara, biri ünlü İngiliz markası Morphy Richards. Farklı tasarımları ile dikkat çeken bu ürün biraz daha üst gelir düzeyini hedefliyor. Markayı Türkiye pazarında Gizpa A.Ş temsil ediyor.
Diğer marka da Alman Severin. Türkiye'nin ilk bebek markası 'Baby 2 Go'nun sahibi Engin Frayman, Almanya'da pazar lideri olan 200 yıllık Severin markasının önce MediaMarkt'larda satışa sunulacağını
anlattı. Severin'in 100'ün üzerinde ürünü var, bir kısmı hipermarketlere girecek ama yakında kendi mağazalarını da açacak. Mangal, tost makinesi ve su ısıtıcısında çok başarılı olan bu marka, piyasada üst fiyat segmentinde yer alan markalardan yüzde 30 daha ucuza satılacakmış.