kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Paten ayakkabı için 500 çocuk bekleme listesinde

Bildiğimiz spor ayakkabının altına yerleştirilen silindir, ayakkabıyı kaykaya dönüştürüyor. Fiyatları 140-200 YTL arasındaki Heelys'ler için mağazalarda uzun bekleme listeleri var.
Çocuğunuza karne hediyesi aldınız mı? Ne aldınız? Playstation 3 mü, Lego mu, bisiklet mi? Belki de 'Ne istedi' diye sormak lazım. Çünkü onlar istiyor, siz öyle alıyorsunuz. Bu senenin çılgınlığı kaykaylı ayakkabılar.
Alışveriş merkezlerine gidiyorsanız yanınızdan hızla bir çocuk geçip gittiğinde şaşırmayın, çünkü en çok oralarda dolaşmayı seviyorlar. Ayakkabı bildiğimiz spor ayakkabı, altındaki silindirle bir anda paten oluyor. İstersen çıkarken tekerlekleri çıkarıyorsun ve yürümeye devam ediyorsun.
Giyiyorsun, ayağın ön kısmına yüklenerek (tekerlek varken topuğa yüklenmemek gerekiyor, çünkü bu pozisyon dengeyi bozuyor) kayıp gidiyorsun. Şimdi bütün çocuklar bunun peşinde, peşinde diyorum çünkü öyle "Tamam vereyim parasını git al" durumu yok. Sıraya giriyorsun. Şu anda sadece Boyner mağazalarında 500 kişilik bekleme listesi var. Gelmesi de şubat başını bulacak, gitti mi sana sömestr tatilinin yarısı. Onun için çok çok önceden isim yazdırmak gerekiyor. Ha bir de online alışveriş siteleri var. Oralarda da farklı markalar satılıyor ama her numara bulunmuyor, zor iş yani. Peki kim sardı bu çılgınlığı başımıza?

ABD'de başladı, yayılıyor
ABD'de başlayan Heelys fırtınasının Batı Avrupa'da 4 yıllık bir geçmişi var ve her yıl bir öncekine göre 4 kat büyüyerek gelişiyor. Avrupa'daki satışta 8-16 yaş arası en büyük ağırlığı oluşturuyor. Kaykaylı ayakkabıyı Türkiye'ye getiren isim Emre Koç. Koç, Efe Tekstil firmasının sahibi. Koç ABD'de okurken ürünü görüyor ve Türkiye'de satış hakkı için başvuruyor.

5 ayda 5 bin adet satıldı
İlk ürünler geçtiğimiz yıl sınırlı adet ve küçük bir koleksiyonla Türkiye'ye geliyor. Salgının tüm çocuklara yayılması ise bu yılı buluyor. Türkiye'de Heelys'i Boyner Mağazacılık satmaya başlamış. Geçen yıl ortasında başlamış satışlar ve kısa sürede 5 bin adete ulaşmış. Şimdilerde Sport Point adıyla bir mağaza daha satıyor bu markayı. Boyner'lerde toplam 12-13 model, 30-45 numaralar arasında satılıyor. Fiyatlar 140-200 YTL arasında. Boyner Mağazacılık Çocuk Kategori Müdürü İbrahim Yücel asıl büyük volümlü satışları son 4-5 ayda yapmaya başladıklarını anlatıyor.
ABD'de çılgınlık o kadar yayılmış ki firma şimdi Heelys markasıyla tişörtlar, jean'ler ve bisikletler de üretmeye başlamış. Yücel, yakında kaykaylı ayakkabıyla aynı markayı taşıyan aksesuarların da Türkiye'ye geleceğini anlatıyor.
Şu anda büyükşehirlerde 15 Boyner mağazasında satışta olan Heelys'ler için bekleme listeleri oluşmuş. İbrahim Yücel, sadece İstinye Park'taki Boyner'de 55 kişilik bir bekleme listesi olduğunu, tüm Türkiye'de 500 çocuğun bu ayakkabıyı beklediğini söylüyor.