kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Makam makam ise, karar karardır

Üstünde devlet (ve Meclis ve millet ve medya) açısından "mutabakat" sağlanamamış bir probleminiz varsa...
Üstünde devlet (ve Meclis ve millet ve medya) açısından "mutabakat" sağlanmış bir probleminizin üstüne üstüne gitmek iyidir.
"Başkomutan" sıfatı da taşıyan, "sınır ötesi operasyon", aslında
"savaş" kararındaki en üst otorite olan Cumhurbaşkanı da, "mutabık olunan" meselenin gölgesinde "mutabık olunmayan" ın (Meclis'teki mutabakat) kararını imzalar.
Aynı kurumlarla, aynı devlet erkanı ile kimi (erkek) evlatlarınızın kepli, miğferli, silahlı; dondurucu soğukta "savaş" a gitmesi kararına "demokratik" açıdan diyeceğiniz yoksa...
Aynı kurumlarla, aynı devlet erkanı ile kimi (kız) evlatlarınızın da başörtü ile "üniversite" ye gitmesi kararına bir şey demeyin bari.
Evlatlar bir yerde hepimizin evlatları ise.
Orada şehit düşen bir erin, bir uzmanın, astsubayın, subayın; muhtemeldir ki, burada öyle başörtülü bir anası, bacısı, yavuklusu, karısı var ise.
Öldürmeye ve ölmeye yolladıklarınızın, "sınır ötesi" nde kahraman ve kutsal saydıklarınızın; "sınır berisi" nde itilmişliği, küçümsenmişliği, kırılmışlığı, çok kapıdan kovulmuşluğu, yüreğine bastığı taşlarla yorulmuşluğu varsa, bunlar pek muhtemelse, hep muhtemelse hele.