kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Artık giysilerin 'örtmekten' daha fazla işlevi var

- Coolmax: Yüksek performanslı polyester esaslı bir elyaf. Çok çabuk kuruyor, buharlaşmayı kolaylaştırıyor ve nefes alıyor. Terin dışarıya atılması insan vücudunu yoran bir etki yapıyor ve enerji gerektiriyor. Kolay buharlaşma ise vücudun terleme için daha az enerji harcamasını sağlıyor.
- Thermolite: Polyester esaslı termal özellikli elyaf. Thermolite'in sahip olduğu lif yapısındaki çekirdek boşluklar, giysinin hem daha sıcak olmasını hem de daha hafif olmasını sağlıyor. Soğuk havalarda vücudun sıcaklığını koruyarak konforun devamlılığını sağlıyor. Thermolite, nem transferini hızlı yaparak vücudun nemden rahatsız olmasını önlüyor.
- Amicor: Minimum yüzde 30 oranında diğer elyaflarla kullanıldığında antibakteriyel, antimantar ve anti alerjik özellikler gösteren akrilik esaslı bir elyaf. Amicor, lif yapısına injeksiyon yöntemiyle yerleştirilmiş anti bakteriyel maddenin kontrollü olarak bırakılmasıyla bu özelliği gösteriyor.
- Tencel: Sağlamlığını nano teknolojisine borçlu olan doğal elyaflardan biri. Pamuğa göre yüzde 130 daha fazla rutubet emiyor. Gömlek ve bluzlarda bedenin değişmemesini sağlıyor. Nevresim ve çarşaflarda yazın serin, kışın sıcak uykular sunuyor.