kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kilci: Çalışanları mağdur etmeyeceğiz

Yeni Haber
Özelleştirme İdaresi Başkanı (ÖİB) Metin Kilci, Tekel çalışanlarının özelleştirmeye karşı "hassas davrandıklarını" belirterek, "Çalışanları mağdur etmeyecek bir yaklaşım içerisinde, bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Tekel İhalesi sonrasında açıklama yapan ÖİB Başkanı Metin Kilci, Tekel İhalesinin herkese hayırlı olmasını dileyerek, Tekel çalışanlarının son günlerde özelleştirmeye karşı hassasiyet gösterdiğini kaydetti. Kilci, "Bu konuda irade olarak son derece olumlu ve yapıcı, çalışanları mağdur etmeyecek bir yaklaşım içerisinde bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. İhalenin kapanış sürecinin de ihale gibi başarılı sonuçlanmasını dileyen Kilci, Rekabet Kurumu'nun izninden ve Özelleştirme Yüksek Kurulu onayından sonra devir işlemlerinin yapılacağı söyledi.

Bir gazetecinin şirketlerin Tekel çalışanlarıyla ilgili herhangi bir taahhütte bulunup bulunmadığına ilişkin sorusuna Kilci, "Hayır, herhangi bir taahhüt sözkonusu değil. Şartname içinde tanımlananın dışında. Ancak Tekel mutlaka yaşayacak, üretim ve faaliyetlerini geliştirecek. Şu ana kadar Tekel'e katkısı olan tüm çalışanların katkısı devam edecek" diye konuştu.

(ANKA)