kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Gaziantep baklavası Bakan'la tescillendi
"Gaziantep baklavası" tescillendi. Yunanistan baklavanın milli tatlısı olduğunu öne sürerken, Gaziantep'in 3 yıl süren mücadelesi tatlıya bağlandı. Baklava ile anılan Gaziantep, isim hakkı ve patentini aldı. Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, "Yunanistan menşeli tartışmalarına son verildi. Biz tescilledik ve bu işi bitirdik. AB'den de işaretlenmesini alırsak bizi tutana aşk olsun" dedi. Gaziantep baklavasına "coğrafi işaret tescil belgesi" verilmesi nedeniyle Türk Patent Enstitüsü'nde tören düzenlendi.

Başesgioğlu: İddaa kulüplerimize lazım
Mart ayında sözleşmesi sona erecek olan İddaa oyunun hukuken devamı için gereken yasa TBMM'de kabul edildi. Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İddaa ve yayın gelirleri payının futbol kulüpleri için son derece gerekli olduğunu belirtirken, yasayı da kulüpleri rahatlatmak için çıkardıklarını söyledi. İddaa oyununun hukuki altyapısının güçlendirilmesi ve yapılacak yeni ihalenin şartlarını belirlemek üzere hazırlanan yasa, tüm partilerin uzlaşmasıyla çıkarıldı.

Sanko ve Riello'dan kombide ortaklık
SANKO
Holding'in ısıtma-soğutma ve havalandırma sektöründeki kuruluşu Airfel, nisan ayından itibaren İtalyan Riello kombilerini Türkiye pazarına sunacak. Airfel ile Riello'nun 2008 yılı içinde ortak bir şirket kurarak her iki markanın değişik ürünlerini dünya pazarlarında satmayı ve 2009'la birlikte Türkiye'de ortak üretime başlamayı planladıkları açıklandı. Sanko'nun Başkanı Abdulkadir Konukoğlu şu anda Riello ile birlikte 3'ü İtalyan 2'si Alman olmak üzere 5 yabancı ortaklık içinde olduklarını belirtti.

Verimliliğimizi artırıp krizden korunabiliriz
PEGASUS
Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, işletmelerin olumsuz yönde etkilenilebilecek global gelişmelerden kendilerini operasyonel verimliliği artırarak koruyabileceklerini söyledi. Yakıt fiyatlarının kendileri için çok hassas bir konu olduğunu anlatan Sabancı, 2008'de 98 milyon Euro'luk yakıt alacaklarını, fiyatlardaki % 10'luk artışın 9 milyon Euro'luk maliyet yarattığını dile getirirken, dövizdeki gelişmelerin kendilerini etkilediğini, TL değer yitirse bile bunu ertesi gün bilet fiyatlarına yansıtılamayacağını söyledi.
Haberin fotoğrafları