kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SABAH-atv ihalesini alan Turkuvaz AŞ’nin sahibi Çalık Grubu’nun Başkanı Ahmet Çalık.

SABAH-atv'nin satışı onaylandı ödeme için 60 gün süre tanındı

TMSF, SABAH-atv Grubu'nun Çalık Grubu'na satışına dün onay verdi. Fon, ihale bedeli olan 1.1 milyar doların ödenmesi için Çalık Grubu'na 60 gün süre verdi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne ilişkin satışı onayladığı bildirildi. TMSF'den yapılan açıklamada, Fon Kurulunun 5 Aralık 2007'de gerçekleştirilen ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü İhalesi sonucunu, gerekli izinlerin temini amacıyla, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Rekabet Kurumu (RK) Başkanlığına 6 Aralık 2007'de yazılı olarak bildirdiği hatırlatıldı.

KARAR DÜN GÖRÜŞÜLDÜ
Açıklamada, "RTÜK ile RK Başkanlığı'ndan yazılı onayların Fona ulaşmasının ardından bugün toplanan Fon Kurulu, ATVSabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne ilişkin Satış Komisyonu Kararını onaylamıştır'' denildi. Açıklamada, Fon Kurulu kararı ile, ihale bedeli olan 1.1 milyar doların ödenebilmesi için alıcı şirket Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ'ye 60 gün süre verildiği bildirildi. SABAH-atv ihalesini kazanarak basın sektörüne giren Çalık Grubu'nun aktif büyüklüğü 2 milyar dolar. Grubun toplam cirosu 1 milyar dolar. Çalışan sayısı 15 bin kişi ve yer aldığı sektörler ise enerji, inşaat, tekstil, telekom, finans ve lojistik. TMSF, Etibank'ın ortağı Dinç Bilgin ile Merkez Grubu'nun patronu Turgay Ciner arasında imzalanmış olan gizli sözleşmelerin ortaya çıkması sonrasında Bilgin ve Merkez Grubu'nun medyada faaliyet gösteren 73 şirketinin yönetim ve denetimlerini geçen nisan ayında devralmıştı. 5 Aralık 2007'de yapılan ihale için Yunan Antenna, Alman ProsiebenSat. 1, Bertelsmann bünyesindeki RTL grubu, News Corp ve Çek Central Europe Media Enterprise firmaları şartname almışlardı; ancak ön yeterlilik için başvuru yapmadılar. İhale için üç grup ön yeterlilik aldı. Üç gruptan Nurol-Carlyle ve Lüksemburg merkezli RTL-İpek-Sancak grupları katılmama kararı aldılar. Yeterlilik alan üçüncü firma Turkuvaz ihaleye katılmış ve tek teklifi vermişti.