kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bardağın boş tarafı için iş dünyasından uyarı

TOBB
Kur ve faiz politikaları nedeniyle iç piyasalarda darboğaz sürüyor, sanayi için acil tedbirlere ihtiyaç var

TÜSİAD
Yaklaşan yerel seçimler kamu mali sisteminde bozulma riski çıkardı ve bu konjonktürde daha da önem kazandı

ATO
4 bin işyeriyle yapılan anketten "2007 kötü geçti" sonucu çıktı. Canlılık alışveriş yapandan değil vitrin seyredenden

TGSD
Müşterisi olmasına karşın kapatma seçeneğiyle karşı karşı kalan firmalar var. Tekstilde yüz binlerce kişi işsiz kalabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bardağın sürekli boş tarafını görerek analiz yapılmaz" diyerek isim vermeden eleştirdiği Ankara Ticaret Odası (ATO) olumsuzluklarla dolu bir rapor açıkladı. Ancak aynı gün iş dünyasının önemli örgütlerinden art arda açıklamalar geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) yaptıkları açıklamalarla 2008 için uyarılarda bulundu. Başbakan Erdoğan, hafta başı AK Parti grup toplantısında "Bazı kuruluşlar var ya, hedef saptırmayı çok sever. Devletin kurumları yalan söyler ama onlar doğru söylerler. Sadece kapanan şirket sayılarına bakarsanız tabloyu eksik görürsünüz, açılanı da görmeniz lazım. Sürekli bardağın boş tarafına bakarak doğru analiz yapamayız" demiş ve üstü kapalı ATO'yu eleştirmişti.

2007, 2006'DAN KÖTÜ GEÇTİ
Başbakan'ın açıklamalarının ardından iş dünyasından önemli açıklamalar geldi. ATO'nun, 4 bin 46 işyerinde yaptığı anketin sonuçlarına göre 2007 2006'dan daha kötü geçti. "Kârlılık ve satışlar düştü maliyetler arttı" diyenlerin oranı yüzde 55-80 arasında çıktı. ATO Başkanı Aygün, çarşı pazarda canlılık olduğunu ancak bunun alışveriş yapandan değil vitrin seyredenden kaynaklandığını söyledi. TOBB açıkladığı ortak bildiride 'İç piyasada darboğaz sürüyor acil önlem şart' derken TÜSİAD 2008 risklerini sıraladı. TGSD ise yüzbinlerce kişinin işsiz kalabileceği yönündeki uyarısını tekrarladı. İşte işdünyasının 4 örg ü t ü n d e n ö n e m l i uyarılar:
Haberin fotoğrafları