kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'3 bin özel hastanenin yüzde 80'i 6 ay sonra kalmayacak'

AA
TÜSİDER Başkanı Aydın, 6 yıl önce 65 olan özel hastane sayısının bugün 3 bin olduğunu belirterek "Çıkan iki yönetmelikle yüzde 80'i kapanır" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'3 bin özel hastanenin yüzde 80'i 6 ay sonra kalmayacak'
Sağlık Bakanlığı'nın 15 Şubat'ta çıkardığı iki yönetmeliğe tepkiler durmak bilmiyor. Sağlık İşletmeleri Derneği (TÜSİDER) Genel Başkanı Ramazan Aydın, Sağlık Bakanlığı'nca çıkarılan 'Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik' ve 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile '6 ay sonra 3 bin dolayındaki özel sağlık kuruluşunun yüzde 80'inin kalmayacağını' savundu. TÜSİDER, iki yönetmeliğin 15 Şubat'ta yürürlüğe girmesi dolayısıyla ilgili kesimlerin temsilcilerinin katılımıyla Ankara Ticaret Odası Konferans Salonu'nda toplantı düzenledi. Toplantının açılışında konuşan Aydın, özel sağlık kuruluşlarının yetkililerinin, bugüne kadar haklarını korumak için yeterince dayanışma sergileyemediklerini söyledi.

SAĞLIKTA GERİ DÖNÜŞÜM
Ülkede 6 yıl önce 65 olan özel hastane sayısının bugün 3 bine ulaştığını, buralarda 150-160 bin sağlık çalışanının görev yaptığını kaydeden Aydın, "Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmeliklerle 6 ay sonra 3 bin dolayındaki özel sağlık kuruluşunun yüzde 80'i kalmayacak'' görüşünü savundu. Mevcut özel hastane sayısından yola çıkılarak, bu alanda 8-10 milyar dolarlık yatırımdan söz edilebileceğini ifade eden Aydın, "Ancak çıkarılan yönetmeliklerle bunların bir çırpıda yok edilmesi tehlikesi ortaya çıkabiliyor'' diye konuştu. Söz konusu düzenlemelerin ardından hekim ve hemşire istihdamı yapamadıklarını, bunun da büyük sıkıntı yarattığını kaydeden Aydın, ilgili kesimlerin birlikte hareket etme zamanının geldiğini söyledi.