kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Muğla'yı Ukrayna'nın Eurovision temsilcisi Lorak tanıtacak

HACER GEMİCİ
Turizmde Antalya'nın gerisinde kalan Muğla atağa kalktı. Ukrayna'yı hedef pazar seçen Muğlalılar, tanıtım için Ukrayna'nın en ünlü sanatçısı Ani Lorak ile anlaştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Muğla'yı Ukrayna'nın Eurovision temsilcisi Lorak tanıtacak
Ukrayna'dan gelen turist sayısının her yıl yüzde 20-30 gibi yüksek oranlarda artması üzerine hareket geçen Muğlalılar kaleyi içeriden fethetmeye hazırlanıyor. Geçen yıl Türkiye'ye gelen 600 bin Ukraynalı'dan sadece 21 bin ziyaretçi ağırlayan Muğla bölgesi, bu rakamı bu yıl iki-üç katına çıkarabilmek için harekete geçti. Bu amaçla da bu yıl Ukrayna'yı Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edecek olan ünlü şarkıcı Ani Lorak ile anlaştıklarını ifade eden Dalaman Dış Hatlar Terminali'nin şirketi ATM'nin Genel Müdürü Hamdi Güvenç, "Ani Lorak'ın Muğla'da bir konser verecek. Yine Ukrayna televizyonunda gezelim-görelim formatında Muğla bölgesini anlatan bir program yapması üzerine konuşuyoruz. Ukraynalılar zaten Türkiye'yi Antalya'yı tanıyor. Muğla'nın da Antalya gibi marka olması yönünde atılan bu adım çok yararlı olacaktır" dedi. Kiev'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen "Türkiye ve Muğla Turizmi'' gecesine katılan Ani Lorak, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan ile görüşerek, Fethiye-Ölüdeniz, Dalyan ve Göcek fotoğrafları önünde poz verdi.

"MOR VE ÖTESİNİ DİNLEMEDİM"
Bu yılki Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna'yı temsil edeceğini anlatan Lorak, Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyerek, "Eurovision yarışmasında iyi bir performans çıkaracağım. Türkiye adına yarışacak olan 'Mor ve Ötesi' grubuna şans diliyorum. Ancak henüz şarkılarını dinleme fırsatı bulamadım. İyi olan kazansın. Bu gece Türkiye ve Muğla'ya destek için buradayım. Türkiye turizmine katkı için hazırım'' diye konuştu. Ukraynalı şarkıcı Ani Lorak'ın erkek arkadaşı olan ve Kiev'de bir restoran işleten Murat Nalcaçıoğlu ise kız arkadaşının Türkiye hayranı olduğunu ifade ederek, "Yarışmada Türkiye ve Ukrayna'ya eşit şans veriyorum. Ülkemiz çok ve güzel ve tanıtımlar gerekli'' dedi.