kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

İşsizlik 8 ay sonra yeniden çift hane
En son Mart 2007'de çift hane olarak açıklanan işsizlik oranı 8 ay sonra kasımda tekrar yüzde 10'u aştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kasım ayında işsizlik oranı yüzde 10.1 oldu. TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre yenilediği nüfus verisini kullanarak yaptığı yeni hesaba göre nüfus 69 milyon 185 bin, işgücü ise 23 milyon 217 bin kişi oldu. İşgücünün 20 milyon 867 bin kişisi istihdam edilirken işsiz sayısı 2 milyon 350 bin kişi oldu. Kasım 2006'da yüzde 9.6 olan işsizlik oranı Kasım 2007'de yüzde 10.1'e yükseldi. En yüksek oranlı artış ise genç nüfustaki işsizlikte oldu. Verilere göre genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 19'dan yüzde 20'ye çıktı. Bir başka deyişle her 5 gençten biri işsiz.

'Fransızları Nabucco dışında bırakmamalı'

AB'nin Güney Avrupa doğalgaz projeleri ve Nabucco Koordinatörü Jozias van Aartsen, AB'nin Nabucco boru hattı projesinde kararlı olduğunu söyledi. Van Aartsen, Ankara'daki temasları sonrasında düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Fransa'nın doğalgaz dağıtım şirketi Gaz de France'ın Türkiye'nin itirazı nedeniyle projeye dahil edilmediğinin hatırlatılması üzerine van Aartsen, "Gaz de France'ın projeye dahil olmaması görüşmelerimizin ana unsuru olmadı. Bu şirketi çok da proje dışı bırakmamalı" dedi. Nabucco'da BOTAŞ'ın dışında, OMV (Avusturya), MOL (Macaristan), Bulgargaz (Bulgaristan), Transgaz (Romanya) ve RWE (Almanya) yer alıyor.

Bankalardan emekliye promosyon teklifi
Kamu ve özel bankaların çalışanlara tanıdığı promosyon hakkından yararlanamayan emekliler tepki gösterince, bankalar Emekli Bir-Sen'e promosyon önerisi götürdü. Promosyon teklifleri İş Bankası, Finansbank, Yapı Kredi ve Akbank'tan geldi. Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve tüm bankalara çağrı yaparak emeklilere de promosyon hakkının tanınması istediklerini anımsatarak, "Bu çağrıdan sonra özel bankalardan emeklilerin maaşlarını kendi bankalarında değerlendirmeleri ile ilgili bazı promosyon teklifleri aldık" dedi. ANKA
Haberin fotoğrafları