kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alessandro Benetton

'Bazen söz en önemli teminattır Afrika ancak böyle kurtulur'

ESEN EVRAN
Senegalli şarkıcı N'Dour'un Afrika için başlattığı mikro kredi kampanyasına destek veren Benetton'un Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton, "Söz en önemli teminattır. Biz bunu hatırlatacağız" dedi..
Yoksul Senegallilerin, bir el arabası, bir dikiş makinesi, ya da sadece bir tavuk alarak bir iş sahibi olmalarını amaçlayan "Afrika Works" kampanyasını başlatan Senegalli şarkıcı Youssou N'Dour, kampanyaya ilk önemli desteği İtalyan hazır giyim markası Benetton'dan aldı. Kampanya, Senegallilere küçük ölçekli iş kurabilmeleri için gerekli mikro kredilerin verilmesini kapsıyor. Benetton bu kampanyaya iletişim çalışmalarının yanı sıra finansal destek de veriyor.

'BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ'
Senegal'de 13 Şubat tarihinde duyurusu yapılan işbirliğini, 19 ülkeden yaklaşık 200 gazeteci izledi. Benetton Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton ve Youssou N'Dour'un katıldığı toplantıyla duyurulan kampanyada maksimum 1000 Euro olarak verilecek mikro krediler, Senegalli şarkıcının kurup finanse ettiği kredi kurumu Birima aracılığıyla veriliyor. Kredide, 'geri ödeme sözü'nden başka hiçbir teminat yok. Kampanya, eski bir finansçı olan Benetton Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton'u çok heyecanlandırıyor. Türk gazeteci grubu ile görüşen Benetton, "Siz bir finansçısınız. Sadece söz karşılığı kredi verilmesi bu yanınıza ters geliyor mu?" şeklindeki soruya çok vurucu bir karşılık veriyor: "Gelişmiş ekonomiler verilen sözün önemini unuttular. Ama biz balık vereceğine balık tutmayı öğret prensibinde buluşulan bu projeyi önemsiyoruz. Projeye büyük bir miktar bağış yaparak ve reklam kampanyaları ile tüm iletişimini üstlenerek katkıda bulunuyoruz. N'Dour'un projesini naif, uygulanamaz bulanlar olmuştu ama bazı değerler vardır ve bunlara dikkat çekmek çok önemlidir. İtibar örneğin. Yoksul insanlar bu değeri unutmadı."

'BABAM İLE KİMYALARI TUTTU'
Youssou N'Dour ile geçen yılki 40'ıncı yıl kutlamaları kapsamında ilk teması kurduklarını söyleyen Alessandro Benetton, kampanyayla ilgili şu bilgileri verdi: "Benetton'un kurucusu babam ve N'Dour arasında inanılmaz bir elektriklenme oldu. Kimyaları tuttu. Kendi ülkesi için yapmak istedikleri, kazanımlarını geri ödemek istemesi babamı etkiledi. Benetton'un gelenekleriyle mükemmel bir uyum söz konusuydu."
Haberin fotoğrafları