kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şahenk, bir foto muhabirin makinesini alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Doğuş'u 'gelecek günler' için halka açmaya hazırlanıyorum

EKONOMİ
Doğuş Grubu Başkanı Şahenk, "Benden sonraki nesli düşünerek grubun kurumsallaşmış bir şirket gibi halka açılmasını, hatta ortaklardan birinin hayatla ilgili vereceği karara göre o şirketin hiçbir şekilde sarsılmaması için hazırlık yapmaya başladım" dedi..
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, sermaye piyasası ürünlerini kullanan ve sermayenin daha fazla demokratikleşmesi için kurulan ku rumların daha fazla disiplin altında kurumsallaşabilmesi için adımlar atmaya başladıklarını açıkladı.

TFF SPONSORLUĞUNA BAKABİLİRİZ
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) tarafından düzenlenen konferansa katılan Şahenk şöyle konuştu: "Şahsen ben, ailemin benden sonraki gelecek nesli için kurumsallaşmış, denetim altında olan bir şirket gibi, yaşayıp istediği zaman halka açılmasını, düşünce yapısının oluşmasını, hatta ortaklardan bir tanesinin hayatla ilgili vereceği karara göre o şirketin hiçbir şekilde sarsılmaması için bu hazırlığı yapmaya başladım. Şimdi bu bir sonuçtur ama bunun da oluşması için bu piyasanın gelişmesi gerekiyordu. Bu piyasanın bu ihtiyacı vermesi için ciddi olması gerekiyordu. Bu ciddiyet de vardır, bu da sevindiricidir diye düşünüyorum.'' Şahenk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sponsorluğu ile ilgili şu anda alınmış bir karar bulunmadığını belirterek, "Ama böyle bir fırsat çıkarsa değerlendiririz'' dedi.

TEKEL İHALESİNİ ZAMAN GÖSTERİR
"Özelleştirmelerde hangi alanlara gireceklerine'' ilişkin bir soruya da Şahenk, "Bir kaçtane var'' diye cevap verdi. Şahenk, Tekel ihalesinin çok yaklaştığının hatırlatılması üzerine de "Zaman gösterir onları'' şeklinde konuştu.