kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Kopuz

İTO, kapıları kırdırmadı lüks yatlar otoparkta kaldı!

FATİH ATALAY
Avrasya Boat Show sıkıntılı açıldı. Mal sahibi İTO, dev teknelerin girişi için kapıların kırılmasını mahkemeye taşıyınca 5 yat içeri giremedi..
Dünyanın en büyük ikinci kapalı boat show'u olma özelliğine sahip olan Avrasya Boat Show'a CNR Uluslararası Fuarcılık ile İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) kavgası damga vurdu. CNR İTO'nun yönettiği İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin (İDTM) kapısını kırarak büyük tekneleri 60 metrelik rampadan içeri sokma isteği nedeniyle karşı karşıya geldi. Kapıların kırılmasını istemeyen İTO bu gelişmeye karşı ihtiyati tedbir koydurdu. CNR'ın kamyonlara yüklediği portatif rampa TIR'larla fuar merkezinin kapısına kadar getirildi. Fakat İTO rampanın yerleştirilmesine izin vermedi. Böylece fuara taşınacak en büyük 5- 6 tekne fuar merkezinden tekrar limanlara çekilmek zorunda kaldı.

150 GÖREVLİ TIR'IN ÖNÜNÜ KESTİ
Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği Müdürü (DENTUR) Alparslan Gürses, rampanın yerleştirilmediğinden bütün fuar katılımcılarının 1 gün kayba uğradığına değinirken şunları söyledi: "İTO tedbir koydurunca hiçbir suçu olmayan katılımcılar hazırlıklarını pazartesiden salıya aldı. 8. Salon'daki katılımcılar 1. Salona kaydırıldı. Bu yüzden de fuarın en büyük 5 teknesi limana çekilmek zorunda kaldı." Teknelerini getiremeyen katımlıcılar standlarındaki boşlukları otomobillerle doldurmaya çalıştı. Rampayı engellemek için 100-150 güvenlik görevlisinin girişi engellediğini iddia eden Gürses İTO'nun CNR ile sektörün arasını açmaya çalıştığını söyledi.

KOPUZ: BİZ ZORLUK ÇIKARMADIK
İTO ile İDTM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kopuz da konuyu şöyle değerlendirdi: "CNR, fuarı geçen yıl 1-7'nci, bu yıl ise 2-8 arasındaki salonlarda yapma kararı aldı. 8'inci salon kapsama alınınca büyük yatların sokulabilmesi için 3 ve 4'üncü salondaki kapıların kırılması gerekti. 2-3 hafta önce mahkemeden tedbir kararı aldırdık. Bu yüzden bazı yatları içeri sokamadılar. İki gün önce yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Yani 8'i kullanabilirlerdi. Ancak CNR fuarı 8'de yapmaktan vazgeçip, 1'inci salonu fuara dahil etti. Biz zorluk çıkarmadık."
Haberin fotoğrafları