kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Halis Toprak Ayşe Toprak

Halis Ağa sattı, eski eşi kiraya çıkacak

Meltem ERSOY/ EKONOMİ
Toprak'ın Libadiye arsasını Emaar aldı. Arsadaki köşkte oturan ve Halis Toprak'tan rekor tazminatla boşanan Ayşe Toprak'a köşkü boşaltması için 2 ay süre verildi..
Halis Toprak'ın İstanbul Libadiye'deki 73 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arsası Emaar Türkiye'ye satıldı. Dubai Şeyhi El Maktum'un da ortakları arasında bulunduğu Emaar Properties'in Türkiye'de Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer ile kurduğu Emaar Türkiye, arsa için 391 milyon dolar ödeyecek. Arsadaki 6 parselin biri üzerinde yer alan köşkte oturan Halis Toprak'ın eski eşi Ayşe Toprak'a köşkü boşaltması için 2 süre verildiği, Ayşe Toprak'ın bu süre içinde yeni ev bakacağı öğrenildi. 750 metrekare alana sahip köşk, zemin ve 1 normal kattan oluşuyor. Zemin katta giriş holü, salon, hobi odası, oturma odası, 2 banyo, 1 adet çamaşırhane, mutfak, 2 hizmetli yatak odası, 1'inci katta ise 3 yatak odası ve 1 banyo yer alıyor. Halis Toprak, 1996 yılında 32 yıllık eşi Ayşe Toprak'tan boşanmak için mahkemeye başvurmuş, Ayşe Toprak o günün rakamlarıyla 5 trilyon lira tazminat talep etmişti. Sonuçta mahkeme 540 milyar lira tazminata hükmetmişti. Arsada yer alan diğer bir parselde, Toprak Air İşletme Müdürlüğü'ne ait işletme binası, hangar binası, helikopter pisti ve havuz bulunuyor. Ayrıca, taşınmazlar üzerinde spor sahası da yer alıyor.

İTİBARI İADE EDİLECEK
Yeterli görmediği için satmadığı Libadiye arsasının satışıyla Halis Toprak TMSF'ye olan borçlarının tamamını ödemiş olacak. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, kısa bir süre önce "Halis Ağa'nın itibarını iade edeceğiz" demişti.
Haberin fotoğrafları