kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Global dalga bize fiyat rekabetinde avantaj sağladı

Cüneyt Toros
BC Partners'a Migros'ta kredi finansmanını sağlayan 3 Türk bankasından biri olan Garanti Bankası'nın Genel Müdürü Ergun Özen, "Dalgalanma maliyet avantajı getirdi" dedi..
İngiliz BC Partners'ın Migros satın almasının perde arkasında 3 Türk bankası önemli rol oynadı. Garanti Bankası, İş Bankası ve Vakıfbank'ın BC Partners'e YTL cinsi kredi açması İngilizleri Migros'ta bir adım öne taşıdı ve Blackstone ile rekabet eden BC Partners ipi göğüsledi. 1.9 milyar YTL'lik satın almanın yarısını fonlan üç Türk bankasından biri olan Garanti Bankası'nın Genel Müdürü Ergun Özen, İngilizlerin neden Türk bankalarından kredi almayı tercih ettiğini SABAH'a açıkladı.Özen, finansmanı Türklerin yapmasındaki en önemli etkenin global dalgalanma ortamında kredi maliyetindeki fiyat avantajı olduğunu söyledi.

"BİZ ÇOK HIZLI DAVRANDIK"
Özen şu yorumu yaptı "Türk bankaları olarak biraz hızlı davrandık. Sonuçta satın alınması için finansmanını sağladığımız şirket Migros... Bir Türk şirketi. Biz Migros'u tanıyoruz. Bülend Özaydınlı'nın devrede olması da önemliydi. Ancak şunu söyleyebilirim. Biz Türk bankaları diğer alanlarda sıkı rekabet etmemize rağmen bu tip kredi finansmanında bu çok güzel ortak hareket edebiliyoruz. Burada da İş Bankası, Vakıfbank ve biz çok hızlı davranıp alıcıların önüne çok güzel bir finasmanı paketi koyduk. Bu fonlamada, yurtdışındaki olumsuz hava bize fiyat rekabetinde avantaj sağladı. Bunun yaranını gördük diyebiliriz."