kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

THY, sadece Başkent'e ucuz uçacak!

Hacer GEMİCİ / EKONOMİ
THY Genel Müdürü Kotil, bu yıl 23.5 milyon yolcu taşımak istediklerini belirterek, "Alt marka olarak da sadece Ankara'ya ucuz uçmayı planlıyoruz" dedi..
Bu yılın sonunda 23.5 milyon kişiyi uçurmayı hedefleyen Türk Hava Yolları'nın (THY), 'ikinci marka operasyonu' şimdilik sadece Ankara'yı kapsayacak. İlk kez 2005 yılında gündeme gelen, ardından bir süre rafa kaldırılan THY'nin alt marka ile daha düşük fiyatla yurt içinde uçma planı yeniden gündemde. THY Genel Müdürü Temel Kotil, iç hatlarda operasyon yapan şirketlerin tepkisini çeken söz konusu çalışmanın devam ettiğini belirterek, "Biz Ankara operasyonunu yalınlaştırmak istiyoruz. Bu bir marka mı olur, başka bir çözüm mü bulunur, bilmiyorum. Ancak Ankara'ya daha uygun fiyatlarla da uçuş planlıyoruz" dedi.

AĞABEYLİĞİMİZ DIŞARIDA
THY'nin daha düşük fiyatlarla uçak seferi koymak istediği Ankara'ya geçen yıl iç hatlardan 3.6 milyon kişi taşındı. 2 bin 858 seferin yapıldığı Ankara ayda 200-300 bin kişiyi karşıladı. Ankara'ya daha ucuz uçma çalışmalarını yürüten ancak bunun bir marka mı, yoksa başka bir yolla mı yapılacağı konusunda henüz bir karar verilmediğini anlatan THY Genel Müdürü Kotil, "Operasyon sadece Ankara'ya mı olacak?" sorusuna da, "Evet, şimdilik sadece Ankara'yı düşünüyoruz" yanıtını verdi. Bu arada 2007 yılı sonuçlarını değerlendiren Kotil, şirket olarak yurt içinden çok yurt dışına ağırlık verdiklerinin altını da çizdi. Kotil, 2007 yılında 771 bini bulan transit yolcu sayısına işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: "THY olarak benim transit olarak taşıdığım yolcumun getirisi, Ankara uçuşumun 10-20 katıdır. Biz yurt dışı odaklı bir şirketiz. Zaten bizim ağabeyliğimiz de buradan geliyor" dedi.