kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

63 bin YTL'ye % 25 kâr garantisi ile ev satıyorlar

Coldwell Banker, fiyatların 63 bin YTL'den başladığı Studio Life projesinde çıkış fiyatından sattığı evleri teslim sonrası yüzde 25 primle geri alma taahhüdü veriyor..
Dünyanın en eski ve en yaygın emlak zinciri olan gayrimenkul yatırım, yönetim ve danışmanlık firması Coldwell Banker, Türkiye'deki ilk konut projesinin inşaatına sözleşmeye koydurduğu ilginç maddeyle başladı. Şirket, İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Stüdyo Life'tan kampanya süresinde konut alanlara teslimden sonra iki ay içinde daireyi iade etmek isterse yüzde 25 primle alım garantisi verecek. 4 blok ve 320 daireden oluşuan projede dairelerin yüzde 90'ı 42 ile 66 metrekare, geri kalanı ise 86 ile 92 metrekare arasında olacak. Fiyatlar ise 63 bin YTL'den başlıyor; 115 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Coldwell Banker Türkiye CEO'su Gökhan Işık dün yaptığı tanıtım toplantısında yatırım miktarının 17 milyon dolar olduğunu belirtti. Amaçlarının iyi bir yatırım aracı üretmek olduğunu kaydeden Işık, şunları söyledi: "18 ayda bitecek proje için banka kredisi kullanılabilir. Ancak maliyeti artıran dosya gibi masraflardan kaçmak isteyenler için şirket olarak yüzde 40 ya da 50 peşin alıp kalanı 2 yıl faizsiz vadelendiriyoruz. Konutların yüzde 10'unu sattık." Projede rezidans hizmeti verip 'concierge' servisini Türkiye'de ilk kez başlatacaklarını bildiren Işık "Elektrik, su gibi giderler akıllı sayaca bağlanıp kontörlü kullanılacak. Faturayı ev sahibi değil, biz yapacağız" dedi.

5 MİLYAR $'LIK YATIRIM
Şirketin proje geliştirme direktörü Hüseyin Altaş da, 2009 için üzerinde çalıştıkları 2 proje olduğunu kaydederek," Biri Gaziosmanpaşa Arnavutköy'deki konut ve ticaret merkezi. 3.5 milyar dolarlık projenin inşaat alanı 800 bin metrekare. Diğeri ise Maslak'ta 220 bin metrekarelik 1.5 milyar dolarlık rezidans ve eğlence merkezi projesi" dedi.