kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Haaz’da satılan transparan kitaplık, farklı tasarımları sevenler için. Haaz’da satılan transparan kitaplık, farklı tasarımları sevenler için.

Kitap kurtları için yaratıcı seçenekler

Sayıları her geçen gün artan kitaplarınızı saklamak ve zamanla yıpranmalarını önlemek için, odanıza en uygun boyut, şekil ve renkteki kitaplığı seçmenizde fayda var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kitap kurtları için yaratıcı seçenekler
Kitap sever bir insan kitap okumaya ve almaya hiç doymaz. Ama zamanla bu kitapların nerede saklanacağı, nasıl muhafaza edileceği büyük bir dert haline gelir. Siz de, sayıları hızla artan kitaplarınızı daha düzenli ve kolay erişilir bir şekilde saklamak istiyorsanız güzel bir kitaplık seçmenin zamanı gelmiş demektir. Kitapların sayılarına ve mekanda onlar için ayıracağınız yerin ölçüsüne göre birçok kullanışlı kitaplık alternatifi bulmak mümkün.

MEKANA GÖRE KİTAPLIK
Unutmayın; kitaplık seçimindeki en önemli nokta, kitaplığın mekanla ve kitapların ölçüleriyle uyumlu olmasıdır. Ahşap, alüminyum, çelik, cam, akrilik gibi pek çok malzemeden üretilen kitaplıklar raflı, kapaklı, çekmeceli, duvara monte veya bağımsız birer eleman olarak mekandaki yerlerini alıyor. Odanın tek duvarını kaplayan büyük bir kitaplık tercih ettiğinizde, mekanın olduğundan küçük görünmemesi için gövdesinin duvarınızla aynı renkte olmasına dikkat edin. Ayrıca ince, kalın, sert, yumuşak, yüksek, alçak her yapıdaki kitabı raflara yerleştirirken, rafların kitapların ölçülerine göre ayarlanabilir olması size avantaj sağlayacaktır.

TOZDAN KORUYUN
Tabii kitapların yıpranmadan korunması da önemli. Kitapların kapaklı dolaplarda saklanması onları tozdan ve dış etkenlerden uzun vadede koruyacaktır. Ancak unutmayın ki, kapakların cam ve benzeri transparan malzemelerden oluşması, rafların her zaman düzenli olmasını gerektirir.
Haberin fotoğrafları