kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Asım Bulat

'Babam çöpçüydü yoksulluğu iyi bilirim'

Murat KARAMAN ADANA
Adana'da DTP'lilerin bulunduğu grubun izinsiz gösterisi sırasında kendilerine taş atan çocuklara muz alıp dağıtan emniyet amiri Asım Bulat, SABAH'a konuştu..
Adana'da aralarında DTP üyelerinin de bulunduğu bir grup, önceki gün Dağlıoğlu mahallesinde izinsiz gösteri yaptı. Müdahale etmek isteyen Çevik Kuvvet polislerine taş atan 10-15 yaşlarındaki çocukların oluşturduğu grup, panzerlerin su sıkması üzerine dağıldı. Ancak bir süre sonra çocuklar yeniden bir araya geldi. Burada seyyar arabasıyla muz satan bir satıcının çevresinde toplanarak muzlara bakmaya başlayan çocukları seyyar satıcı, eline aldığı sopayla uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada devreye olayı izleyen Emniyet Amiri Asım Bulat girdi. Cebinden çıkardığı 15 YTL parasıyla 10 kilo muz alan Bulat, memurlar aracılığıyla muzları çocuklara dağıttırdı. Davranışıyla olası bir yağma olayını önleyerek satıcıyı koruyan, hem de kendilerine taş atan çocuklara muz dağıtarak polisin şefkatini gösteren Bulat, SABAH'a konuştu. 13 yıldır emniyet teşkilatının içinde bulunan ve 5.5 yıldır Adana'da görev yapan 2 çocuk babası 38 yaşındaki Bulat, "Çoğunluğu çocuk olan grup izinsiz olarak yürüdüğü sırada çocuklar bizlere taş atmaya başladı. Ekiplerimiz müdahale edince dağıldılar ama bir müddet sonra yeniden toplandılar. Tablasında muz bulunan satıcı bulunduğumuz bölgeden geçiyordu. Bir anda çocuklar muzcunun önüne geldi. Muzlara bakmaya başladılar. Satıcı da çocukları sopayla engellemeye çalışıyordu. Çocuklarım gözümün önüne geldi. 'Benim çocuklarım yiyorsa bu çocuklar neden yemesin' dedim" dedi.

'HEPİMİZİN ÇOCUKLARI'
Emniyetin lojmanında kalan ve borcunun bulunmadığını da ifade eden Asım Bulat, "Benim rahmetli babam çöpçüydü. 4 kardeşiz ve biz de o muz dağıttığımız çocuklar gibi alt kesimden geldik. Onların yaşadığı duyguları ben de yaşadım. Muzları alan çocukların mutluluğunu görünce duygulandım. Onlar da benim ve hepimizin çocukları" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları