kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gurbette 5'i çocuk 9 Türk yangın kurbanı

Sabri ERDOĞANTemel IŞIK / LUDWİGSHAFEN
Almanya'da Türklerin oturduğu binada yangın çıktı. Babaanne, iki gelini ve 5 torunu öldü. Bir Türk de binadan atladığı için yaşamını yitirdi..
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Ludwigshafen kentinde, Gaziantepli ailelerin oturduğu dört katlı binada çıkan yangında beşi çocuk, 8 Türk yanarak can verdi. Bir Türk de binadan atladığı için yaşamını yitirdi. Önceki gün kentteki karnaval geçidinden hemen sonra binanın merdiven boşluğunda çıkan yangının kundaklama olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Zeki Karakaplan'a ait olan ve 52 kişinin oturduğu dile getirilen binada çıkan yangında, 50 yaşındaki Medine Kaplan, gelinleri Hülya Kaplan (33) ve Döne Kaplan (25) ile çocukları Kenan (2), Kamil Kaplan (3), Karanfil Kaplan (7), İlyas Kaplan (3) ve Dilara Kaplan (7) yaşamını yitirirken, 60 kişi de yaralandı. , Belma Özkaplı (22) ise panikle binadan atlayarak yaşamını yitirdi...

GİRİŞTEKİLER KURTULDU
Önceki gün kentteki karnaval geçidinden sonra saat 16.30 sıralarında alt katında kahvehane bulunan üç daireli binadaki yangında, giriş katında oturanların kurtulduğu bildirildi. Çevre sakinleri, olay yerine gelen itfaiyenin açtığı ilk brandanın açılmadığını iddia ettiler. Çevre sakinleri binadakilerin çığlıklar artarak yardım istediklerini dile getirirken, kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı ifade edildi.

EN BÜYÜK YANGIN
Kentin Belediye Başkanı Eva Lohse, 9 kişinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını, karnaval derneklerinin de eğlencelerini iptal ettiklerini bildirdi. Ailelere baş sağlığı dileyen Lohse, "İtfaiye erleri pencerelerden atlayan çocukları, hayatları pahasına kurtarmaya çalıştılar" dedi. Lohse, çeşitli kliniklerde tedavi gören yaklaşık 60 yaralı arasında 11 polis ve bir itfaiye erinin de bulunduğunu kaydetti. Yangının, Almanya'nın son on yılın en büyük yangını, kentin ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük yangın olduğu açıklandı. Bu arada Ludwigshafen kentinde çıkan yangında 2'şer çocuklarıyla birlikte hayatını kaybeden Hülya ve Döne Kaplan'ın ayrı ayrı evlerde oturdukları ve tatil günü olması nedeniyle çocuklarıyla birlikte yanan eve kayınvalideleri Medine Kaplan'ı ziyarete gittikleri öğrenildi.
Haberin fotoğrafları