kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kirsten Dunst

Kendilerini kimsesizlere adayan ünlü melekler

Onlar dünyanın en ünlü kadınlarıdan. Hepsi de altın kalpli. Çeşitli yardım kuruluşlarına üye olan bu yıldızlar, sahip oldukları şöhreti kimsesiz çocuklara umut olmak için kullanıyor..
KIRSTEN DUNST:
Kirsten Dunst, dünyadaki hasta çocuklara yardımcı olmak amacıyla 1997 yılında Kaliforniya'da kurulan 'The Art of Elysium' adlı örgütün üyeleri arasında yer alıyor. Örgütün düzenlediği etkinlikler kapsamında sık sık Kaliforniya'daki çeşitli hastanelerde tedavi gören miniklerle bir araya gelen güzel oyuncu, onlara moral vermek için düzenlenen tiyatro oyunlarında da gönüllü olarak rol alıyor.

LAETICIA HALLYDAY:
Dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Johny Hallyday'in genç eşi Laeticia Hallyday, Birleşmiş Milletler'e bağlı UNICEF çocuklara yardım örgütünün iyi niyet elçileri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Madagaskar Cumhuriyeti'nde 200 kimsesiz çocukla bir araya gelen Laeticia Hallyday, geçtiğimiz yıllarda Jade adında Vietnamlı bir kızı evlat edindi.

SCARLETT JOHANSSON:
Ünlü oyuncu Scarlett Johansson iki yıldır İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın fakirlikle mücadele projesine destek veriyor. Geçtiğimiz yıl Oscar törenine katılmak yerine bu uluslararası kuruluşun Hindistan ve Sri Lanka'da düzenlediği etkinliklere katılmayı tercih eden güzel oyuncu, bu bölgelerdeki fakir çocuklarla ve tsunami felaketinin mağdurlarıyla bir araya gelmişti. Çoğu okumayazma bilmeyen çocukların yanında duygu dolu anlar geçiren Scarlett Johansson, geçtiğimiz günlerde de Oxfam'ın yetkilileriyle birlikte New Delhi'deki gecekondu mahallelerini de gezdi.

COURTENEY COX:
'Friends' dizisinin güzel yıldızı Courteney Cox'un menajerinin yeğeni Cristina üç yıl önce bulaşıcı bir cilt hastalığına yakalandı ve bütün vücudunu iltihaplı kabarcıklar sardı. Bu durumdan çok etkilenen Cox, eşi David Arquette ile birlikte EBMRF adlı tıbbi araştırmalar kuruluşuna üye oldu. Güzel yıldız o günden beri fakir çocuklara ilaç yardımında bulunan kuruluşa maddi-manevi destekte bulunuyor.
Haberin fotoğrafları