kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Annemi öldürürsen bir araya gelebiliriz'

Annesi evlenmesine izin vermedi. İşitme engelli kızı Esra da annesini öldürmek için sevgilisini böyle ikna etti. Cinayet günü, annenin evlilik yıldönümüydü..
Eskişehir'de önceki gün annesi Zekiye Özada'yı (44), evlenmelerine izin vermediği gerekçesiyle sevgilisine öldürttüğü öne sürülen işitme engelli Esra Özada (19) ile kendisi gibi işitme engelli Gökhan Uysal (20) ve arkadaşı Mehmet Furun (21) tutuklanarak cezaevine konuldu. Katil zanlısı genç kızın, işitme engelli sevgilisine, "Annemi öldürürsek ancak o zaman seninle beraber oluruz" diyerek ikna ettiği öne sürüldü. Zekiye Özada'nın otopside 38 bıçak darbesi aldığı belirlenirken, ailenin işitme engelli kızlarının tedavisi için 11 yıl önce Gaziantep'ten Eskişehir'e taşındıkları da ortaya çıktı.

21. EVLİLİK YILDÖNÜMÜYDÜ
Esra Özada'nın, cinayetten bir gün önce babasıyla, annesine 21'inci evlilik yıldönümü için elbise aldığı ve sürpriz olsun diye de arabanın bagajına sakladığı saptandı. Evlilik yıldönümünde öldürülen Zekiye Özada için dün, 11 yıldır görev yaptığı Reşat Benli İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Özada'nın cenazesi toprağa verilmek için Gaziantep'in Nizip ilçesine gönderildi.
Haberin fotoğrafları