kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
PLAKA SAHTE ARABA ÇALINTI Otomobiline üst düzey diplomat plakası taktıran Alkan Bağcı, Eckhart'ı dolandırdı.

Sahte konsolos, sahte plakasıyla dolandırdı

SADIK GÜLEÇ HABER MERKEZİ
New Seeland isimli gemiden geçerliliği olmayan diplomatik statü alan, bunu noterde Yeni Zelanda'ya çevirten Alkan Bağcı'yı, 180 bin Euro dolandırdığı Alman yakalattı..
Alman Ralph Franz Eckhart'ın, dolandırıldığı iddiası ile Denizli'de yaşayan Alkan Bağcı aleyhine yaptığı şikâyet başvurusu, "sahte konsolos" olayını da ortaya çıkardı. Afrika açıklarındaki 'Dukedom of New Seeland' adlı kendini devlet ilan eden gemi, internet üzerinden isteyen herkese hiçbir geçerliliği olmayan diplomatik payeler veriyordu. Geminin kaptanı David Erzherzog isimli kişi ise kendini bu ülkenin dükü ilan etmişti. Alkan Bağcı da bu gemiden 200 dolar karşılığında 'diplomatik statü' aldı. Noterden Türkçe'ye çevrilen belgeleri 'New Seeland' yerine Yeni Zelanda anlamına gelen 'New Zeland'a dönüştüren Bağcı, 3 yıl boyunca Denizli sokaklarında 'diplomatik kimliği' ile dolaştı. Bağcı'nın bu kimliğini kullanarak otomobiline taktırdığı üst düzey diplomatlara verilen sahte "Kordiplomat" plakasını da kimsenin kontrol etmediği öğrenildi. Ralp Franz Eckhart adlı İsviçre'de yaşayan bir Alman vatandaşı, Bağcı ile Almanya'da ortak dostları aracılığı ile tanıştığını ve bu kişinin kendisini Denizli'de misafir ettiğini belirtti. Bu güven neticesinde Bağcı'ya 180 bin Euro borç verdiğini ancak parasını geri alamadığını iddia etti.

İZMİR BÜYÜKELÇİSİ!
Bağcı, Denizli'nin yerel gazetelerindeki röportajlarından birinde, İzmir'de açılacak Yeni Zelanda Büyükelçiliği'nin temsilcisi olacağını anlatmıştı. Polis, kaçak getirildiği tespit edilen araca el koydu. Araştırmalar sonucu aracın Almanya'dan çalındığı tespit edildi. Dolandırıcılık iddiası ile sorgulanan Bağcı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.