kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır

Fatih Tekke, Babil'in Asma Bahçeleri'nde oturacak!

Hacer GEMİCİ
Rusya'nın Zenith takımında top koşturan Tekke, Bodrum'da özel bir rezidanstan ev aldı. Projenin talipleri arasında Ruslar çoğunlukta..
Çakırlar Şirketler Grubu'nun, Bodrum'da 20 milyon dolarlık yatırımla Babil'in Asma Bahçeleri konseptinde gerçekleştirdiği Gardens of Babylon'un 74 rezidansından 36 tanesi satıldı. Aralarında halen Rusya'nın Zenith futbol takımında oynayan ünlü futbolcu Fatih Tekke'nin da bulunduğu bazı futbolcular ve Ruslar ise bu rezidansların en büyük müşterisi oldu. Fiyatları 450 bin Euro ile 190 bin Euro arasında değişen rezidansların yanında 22 butik otel dairesi ve 28 göl villası bulunuyor. 2009 yılında tamamlanacak olan projenin benzerlerini İstanbul, Sırbistan Karadağ ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujiera bölgesinde gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirden Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, 'Turizmi herşey dahil kıskacından çıkarmak istiyoruz. Bu amaçla Bodrum'da çok özel bir butik otel ve rezidans projesi geliştirdik. Bu konsepti zincir haline getirmek istiyoruz" dedi.

ONUR EROL'A TEKLİF
Bodrum'da turizmi 12 aya yaymak istediklerini söyleyen Çakır, "Bu nedenle rezidansların kullanılmadıkları dönemde sahiplerine getiri sağlamasını amaçlıyoruz. Kişilerin sahibi oldukları rezidansları olmadıkları dönemde yüzde 75 kârını onlara vermek kaydı ile butik otel olarak işleteceğiz. Bu sayede kişinin satın aldığı daire kendini 7 yılda amorti edebilecek" diyerek, projenin farklı bir yönü olacağına işaret etti. Çakır, proje içerisinde 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir SPA merkezi ile birlikte sağlık merkezi de oluşturulacağını kaydetti. Çakır, sağlık merkezinin işletilmesi için ünlü estetik cerrahı Onur Erol ile görüştüklerinin altını çizdi.