kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Roche Dünya Başkanı Franz B. Humer Basel'de yapılan toplantıyla, şirketin 2007 faaliyetlerini ve 2008 hedeflerini anlattı.

'Türkiye bilime ağırlık versin Ar-Ge tesisini kuralım'

EBRU ERDOĞAN
Roche Başkanı Humer, önümüzdeki dönemde AB'den hızlı büyüyen Türkiye pazarına odaklanacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye bilime ağırlık versin Ar-Ge tesisini kuralım'
Roche Dünya Başkanı Franz B. Humer, Türkiye gibi ülkelerde üretim tesisinin çok stratejik bir yatırım olmadığını belirterek Ar-Ge yatırımlarını ülkeye çekebilmek için çalışılması gerektiğini söyledi. Bunun yolunun bilim ve üniversiteleri geliştirmekten geçtiğini ifade eden Humer, Bu sağlanırsa Ar-Ge yatırımlarımızı Türkiye'ye kaydırmayı kesinlikle düşünürüz" dedi. İsviçre'nin Basel kentinde yıllık medya konferansını gerçekleştiren ve yeni biyoteknoloji üretim merkezini basın mensuplarına tanıtan Roche'un Başkanı Humer, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin, daha da büyümek için odaklanacakları ülkelerden biri olacağını belirtti. Türkiye'nin Rusya, Meksika ve Çin gibi çok hızlı gelişen bir ülke olduğuna dikkat çeken Humer, "Özellikle sağlık turizminin merkezi haline gelen Hindistan, Doğu Avrupa ve bazı diğer Asya ülkeleriyle Latin Amerika'da Roche inanılmaz büyüyor. Bu büyüme, Türkiye için de geçerli. Hatta Türkiye'nin, Avrupa'dan daha hızlı büyüyen bir pazar olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. Dünyada yaşanan krizin ve olası bir resesyonun finansman ya da yatırımlar açısından Roche'u etkilemesinin mümkün olmadığını dile getiren Humer, şirketin tüm aktivitelerde kullanabilecekleri kadar nakde sahip olduğunu belirtti.

GELİR % 25 ARTTI
Grubun satışlarının yüzde 10'luk bir artışla 42 milyar dolara ulaştığını ifade eden Humer, net gelirlerin de yüzde 25 artarak 10.5 milyar dolar seviyesine çıktığını anlattı. Yılın ilk yarısının ilaç departmanı açısından oldukça başarılı geçtiğini kaydeden Humer, 2008 yılıyla ilgili öngörüsünü şöyle özetledi: "Grup satışlarında çift haneli satış artışlarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kuş gribinde kullanılan Tamiflu, ülkeler ve şirketler tarafından stoklandığı için satışlarda 1.5 milyar dolarlık bir düşüş olacağını tahmin ediyoruz. Yeni ilaçlar için Ar-Ge çalışmalarımıza da arttırarak devam edeceğiz."
Haberin fotoğrafları