kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi

"İstanbul'da haramileri İSPARK bitirdi"

Yalçın BEL / SABAH
İstanbul Otopark İşletmeleri Genel Müdürü, 'harami' olarak nitelediği sokakları parselleyen değnekçilerin yüzde 95'ini bitirdiklerini söyledi..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan ve 2007 yılında 50 milyon YTL ciro elde eden İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, İstanbul trafiğinin akışına katkıda bulunmak, caddelerde uzun süreli beklemeyi önlemek ve değnekçi diye tabir edilen halkı rahatsız eden kişilerin ortadan kaldırılıp park kültürünü oluşturmak için çalıştıklarını anlattı. Her gün bin 300 kişilik personelle 22 ilçede 50 bin kişiye "merhaba" diyerek güne başladıklarını ve "iyi akşamlar" diyerek, insanları evlerine uğurladıklarını kaydeden Gurbetçi, göreve geldiklerinden beri halkı rahatsız eden ve gayri resmi olarak para kazanan değnekçilerin yüzde 95'ini bitirdiklerini kaydetti.

İNSANSIZ OTOPARKLAR GELİYOR
Her 5 kişiden birinin aracının olduğu 63 bin sokaklı bir kentte otoparkçılığın önemine değinen Gurbetçi, mart ayıyla birlikte temelini atarak hizmete sokmayı planladıkları "insansız otopark"ların müjdesini de verdi. Gurbetçi projelerini şöyle anlattı: "Modern ülkelerden aldığımız otopark örneklerini uygulamaya sokacağız. İstanbul'da yerin altında dar alanlarda, kule otopark gibi insansız çalışan tam otomatik otoparklar kuracağız. İnsansız otoparkların üstü yeşil park alanı, yerin bir alt katı spor salonu, bir katıda fuaye salonu olarak kullanılacak. Dip koçanlı fişi bırakıp post makinesine geçeceğiz." Dünyada, şehir merkezlerinin araçsızlandırıldığına dikkat çeken Gurbetçi, kendilerinin de bu yönde alt yapı oluşturduklarını anlattı ve yanlış park etmenin cezasının yüksek olması gerektiğini söyledi.