kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

Mucize bebek ameliyat olacak
TÜRKİYE'DE
ilk kez beyin ölümü gerçekleşen bir anneden dünyaya gelen Sadi Rıza isimli bebek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde kontrol altında tutuluyor. Doğduktan sonra damar yoluyla beslenen bebeğin doktorları minik Sadi'nin gelişimini sağlayabilmesi için midesine kateter takılmasına karar verdi. Operasyon için Sadi Rıza bebeğin babasının vereceği onay bekleniyor.

Bebek 24 haftadan önce acı hissediyor
ANNE
karnındaki bebeğin kürtaj sınırı olan 24 haftadan önce acıyı hissettiği ortaya çıktı. Prof. Sunny Anand, "Cenin acıyı hissediyor" dedi. Araştırma sonuçlarını Parlamento'ya sunan Anand, kürtaj için tanınan 24 haftalık üst limitin azaltılması gerektiği çağrısı yaptı. Konu Bilim ve Teknoloji Komisyonu'nda da gündeme geldi. Parlamento, geçen yıl kürtaj süresini kısaltmamıştı.

9 yıllık sağırlığın nedeni 'pamuk'
İNGİLTERE'DE
11 yaşındaki Jerome Bartens'in tam 9 yıldır sağır olmasının nedeninin kulağındaki bir parça pamuk olduğu ortaya çıktı. Pamuğun kulağından düşmesiyle yeniden duymaya başlayan çocuğun hikâyesi İngiliz Daily Mail gazetesine de konu oldu. Küçük Jerome "Bahçede arkadaşlarımla oynuyordum. Sonra birden bir ses duydum ve yeniden sağ kulağımla işitmeye başladım" dedi.

Şişman hamilenin çocuğu da şişman
BİR
araştırmada, hamileliği sırasında aşırı kilolu olan kadınların çocuklarının da kilolu olduğu belirlendi. Annenin hamilelikte diyet yapmasının çocuğun beyin gelişimini olumsuz etkilediği belirtilen araştırmayı yürüten NSW Üniversitesi'nden Prof. Margaret Morris, "Farelerle yaptığımız deneylerde şişman farelerin yavrularının, diğerlerinden üç kat şişman olduğunu gördük" dedi.