kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rehin çocukları aşiretler kurtardı

Dünya dün az daha yeni bir Beslan katliamına sahne oluyordu. Ülkenin kuzeyindeki aşiret bölgesinde 7 saldırgan bir okulu basıp 250 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Aşiret liderleri devreye girdi, çocuklar serbest kaldı..
Dünya televizyonlarının flaş haber olarak girdiği baskın, Pakistan'ın kuzey bölgesinde meydana geldi. Aşiretlerin hüküm sürdüğü, Afganistan'dan kaçan eski Taliban militanlarının sığındığı ve Pakistan ordusunun zor müdahale edebildiği bölgede olduğu için olayın boyutu uzun süre netleşemedi. Taliban ya da El Kaide eylemi olabileceği korkusu yaratan okul baskınında 250 kişi rehin alındı. Ancak birkaç saat süren eylemde saldırganların herhangi bir grupla bağlantıları olmadığı, bir doktoru kaçırmak isterken polisle çatışmak zorunda kalınca çareyi Bannu kasabasındaki okula sığınmakta bulduğu açıklandı. Okula silahlarıyla dalan 7 saldırgan, kendilerini kovalayan polise karşı içerdeki 250 öğretmen ve öğrenciyi rehin aldı.

SALDIRGANLARIN TÜMÜ KAÇTI
Olay, Rusya'da yaşanan ve çoğu çocuk 344 kişinin ölümüyle sonuçlanan Beslan katliamını akıllara getirdiği için önce büyük bir endişe yaşandı. Ancak devreye bölgenin "hâkimi" aşiret büyükleri girdi. 8-12 yaş arasındaki çocukları rehin tutan saldırganlar bir saat pazarlık sonrası çocukları bıraktı. Karşılığında polis kuşatmasının kaldırılmasını ve din adamlarıyla birlikte okuldan ayrılmayı istedi. Bir saldırgan öldü, 6'sı kaçmayı başardı, bir polis yaralandı, rehineler de sağ salim kurtarıldı...