kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başkan Topbaş, her şeye karşın önlemlerini aldıklarını söyledi.

Meteoroloji "kar" dedi Topbaş'ı uyku tutmadı

Güngör KARAKUŞ - Hasan ERŞAN - SABAH / İSTANBUL
Meteoroloji "Pazartesi sabahı kar var" uyarısında bulununca Büyükşehir Belediye Başkanı, AKOM'daki koltukta sabahladı. Ancak kar yağmadı..
Meteorolojinin İstanbul'a yaptığı kar yağışı uyarısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde koltukta sabahlamasına neden oldu. Topbaş, daire başkanları ve yardımcıları ile önceki gece saat 22.00'de Kağıthane'de bulunan AKOM'a (Afet Koordinasyon Merkezi) geçti ve kendisine sabah saatlerinde yağacağı belirtilen yoğun kar yağışını ekibi ile beklemeye başladı. AKOM binasında sabahlayan Topbaş, kötü hava koşullarına karşı 255 noktada, 1038 araç ve 3 bin 557 personeli hazır tuttu. Gecenin ilerleyen saatlerinde AKOM'da bulunan koltukların üzerinde uyuyan başkan Topbaş, İstanbul'da, trafiğin yoğun olarak yaşandığı sabah saatlerinde beklenen kar yağışının olmaması üzerine rahat bir nefes aldı. Ancak Topbaş, dün bütün gününü Afet Koordinasyon Merkezi'nde geçirdi.

UYUMSUZLUK YAŞANDI
Kar yağışı uyarısı Başkan Topbaş'ı uyutmazken, sabah saatlerinde beklenen yoğun kar yağışının olmaması meteoroloji ile belediye başkanlığı arasındaki koordinasyonsuzluğu da ortaya çıkardı. Meteoroloji, pazartesi sabahı karla karışık yağmurun beklendiğini, ilerleyen saatlerde ise kuvvetli poyraz fırtınası ile birlikte kar yağışının etkili olacağını belirtmişti. Belediye ile bilgilerinin çeliştiğini belirten Hava Tahminleri Analiz Şube Müdürü Murat Şahin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

'SAAT VERMEDİK'
"Belediyenin açıklamasını ve hazırlıklarını basın yoluyla takip ettim. Ancak, meteoroloji hiçbir zaman tahminde bulunurken saat söylemez. Pazartesi günü 05.00'te yoğun kar yağışının başlayacağı söylenmiş. Bizim İstanbul Valiliği'ne gönderdiğimiz açıklamada böyle bir ibare yok. Bizim valiliğe gönderdiğimiz açıklama şudur; 'pazar günü öğle saatlerinden sonra yağmur şeklinde başlayacak yağışların pazartesi sabah saatlerinden itibaren poyraz fırtınası ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği tahmin edilmektedir.' Açıklamamızda saat kullanmadık." Topbaş ise "Önceki gün akşamdan beri hazırlıklar tamamlandı ve beklemeye başladık. Dün sabah beklendiği gibi kar yağışı gelmedi" dedi. Topbaş, metrekareye 1005 kilogram yağış beklediklerini de ifade etti.