kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Camiye gelen ambulansta solunum cihazına bağlanan Hilmi Gürsoy, hastaneye yetiştirildi ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'İnsan hayatı söz konusuysa namaz bölünür mü' tartışması

Sinan AYDIN / SABAH
Erzurum'da camide namaz kılarken bir kişinin kalp krizi geçirmesi ve cemaatin müdahale için namazın bitmesini beklediği iddiası böyle bir durumda namaz kesilir mi tartışmasına yol açtı. Taşmağazalar semti Şafiler Camisi'nde öğle namazı kılmak isteyen 70 yaşındaki Hilmi Gürsoy, farzın 3. rekatı kılınırken bir anda yere yığıldı. Cemaatin, Gürsoy'a 4. rekatı bitirip selam verildikten sonra müdahale ettiği ve sağlık ekibi çağırdığı öne sürüldü. Sağlık ekiplerince ambulansla Aziziye Araştırma Hastanesi'ne götürülen Gürsoy, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp hastası olan Gürsoy'un kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi. Yaşlı adamın yanındaki cemaat Gürsoy'a yere yığıldığı anda namazlarını bozarak müdahale ettiklerini savunurken, Şafiler Camisi İmamı İsrafil Yılmaz, müdahale için farz rekatlarının tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

MÜFTÜ: NAMAZ BOZULUR
Olay üzerine namaz sırasında hayati tehlike durumunda veya karşılaşılan bir sağlık sorununda namazın bozulup bozulmayacağı tartışması yaşandı. Erzurum Müftüsü Ahmet Arslantürk, "Kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuysa namaz bozulur. Bu her türlü sağlık problemi için geçerlidir. Hemen yardım istenmesi gerekir. Namaz sonradan kaza namazı olarak da kılınabilir" dedi.