kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar sürüyor

Yeni Haber
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımı etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceyle Ağrı'da yaşandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece ölçülen hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 21, Erzican'da 13, Kars'ta 24, Ağrı'da 26, Iğdır'da 18, Ardahan'da 25 derece olarak kaydedildi.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 6, Erzincan'da 2, Kars'ta 7, Ağrı'da 9, Iğdır'da 1 ve Ardahan 8 derece olması bekleniyor.

Bölgede, soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Erzurum ve Ardahan'da birçok aracın yakıt deposu, bazı ev ve iş yerlerinde de içme suyu şebekeleri dondu.

Ardahan'ın Damal ilçesinde de ısı yalıtımı iyi olmayan ve binası eski olan Tarım Müdürlüğü'nde aşırı soğuk hava nedeniyle kaloriferlerin verdiği ısının yeterli olmadığı ve bu nedenle ayrıca soba da yakıldığı bildirildi.

Öte yandan, Bingöl'de de zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle 8 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu arada, meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren bölge genelinde hafif kar yağışı beklendiğini, ancak 28-29 Ocak tarihlerinde yoğun kar yağışının etkili olacağının tahmin edildiğini bildirdiler.

Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında da 2-3 derecelik bir artış olabileceği belirtildi.

AA