kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Blanchett 2005'te Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar almıştı.

Oscar'a damgasını vurdu

DIŞ HABERLER
80'inci Oscar ödüllerinin adayları açıklandı. "İhtiyarlara Yer Yok" ve "Kan Dökülecek" sekiz, Cate Blanchett ise En İyi Kadın ve En İyi Yardımcı Kadın dallarında iki kez aday gösterildi..
Senaryo ve metin yazarları grevi yüzünden sinema sektörünün en büyük gecesi ertelenecek mi, diye tartışılırken Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanatları Akademisi, Oscar ödülleri için adayları açıklandı. Bu yıl 80'incisi düzenlenecek gecede sekizer dalla en çok adaylığı alan, "İhtiyarlara Yer Yok" ile "Kan Dökülecek" filmleri oldu.

TÖREN 24 ŞUBAT'TA
Cate Blanchett ise hem En İyi Kadın hem de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında aday gösterildi. Bir animasyon filmi olan "Ratatouille" ise beş dalda aday olmayı başardı. Eğer ABD'deki senaristlerin grevi yüzünden iptal edilmezse, 80'inci Akademi Ödülleri seremonisi 24 Şubat 2008'de Los Angeles'ta düzenlenecek ve ödüller sahiplerine dağıtılacak. ABC kanalından canlı yayınlanacak olan ödül töreninin sunuculuğunu aynı zamanda The Daily Show programının sunuculuğunu yapan Jon Stewart yapacak. Büyük gecenin iptal edilmemesini en çok modacılar istiyor. Ünlü yıldızlara birbirinden özel tasarımlarını giydiren modacılar ve takılarıyla reklamını yapan mücevher firmaları nefeslerini tutmuş, gelişmeleri bekliyor.
Haberin fotoğrafları