kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Anne Nurşen Ertem, oğlu Kerem’i kendi imkânlarıyla ameliyat ettirdiğini söylüyor.

Terörün kör ettiği göz açıldı

ESRA TÜZÜN SAĞLIK EDİTÖRÜ
Diyarbakır'daki saldırıda sağ göz merceği parçalanan Kerem Ertem, İstanbul'daki operasyonda şarapnel parçaları temizlenince kısmen de olsa görmeye başladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Terörün kör ettiği göz açıldı
Kerem 17 yaşındaydı, Diyarbakır Rekabet Kurumu Lisesi'ni bitirmişti. Bu yıl üniversiteye daha iyi hazırlanmak için dershaneye gidiyordu. 3 Ocak günü birden hayatı değişti. Arkadaşlarıyla dersin başlamasını beklerken dershane önünde sohbet ediyorlardı. Ve bomba patladı. En yakın arkadaşı yanında öldü. Kerem, yanındaki arkadaşını çekerek ölümden kurtardı ancak bombanın parçaları onu da hedef almıştı. Olaydan sonra bir gözü tümüyle kör oldu. Yoğum bakımda sekiz gün kaldı Kerem Ertem... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onu ziyaret ettiğini hayal meyal hatırlıyor. Patlamadan ağır yaralar almıştı. Bombanın parçalarından birini kalbinin arka tarafında hâlâ taşıyor, bir parça beyninde bulunuyor. Parçaları hayatı boyunca taşımayı sürdürecek. Bombanın bir parçası ise Kerem'in sağ gözünü parçalamış, gözünün tam orta tabakasına kadar girmiş. Ertem Ailesi mühendislik hayali kuran, üniversiteye girmeye hazırlanan oğullarının kör olmasını kabullenemediklerinden tedavi seçeneği aramış. İstanbul'a gelme kararı almışlar. Kendi imkânlarıyla oğullarını ameliyat ettirdiler. Geçtiğimiz cumartesi günü Florence Nightingale Hastanesi'nde yapılan operasyondan sonra Kerem'in gözü önceki gün tekrar açıldı. Hiçbir zaman eskisi gibi göremeyecek ama altı ay sonra daha iyi, bir yıl sonra daha iyi görmeye yetecek.

ÇOCUĞUM GAZİ DEĞİL Mİ?
Oğlunun tekrar görebilmesi umuduyla İstanbul'a gelen Nurşen Ertem'in gözyaşları durmuyor. "Benim oğlum şimdi gazi değil mi" diye soran gözü yaşlı anne, "Oğlumun üniversite hayalleri de bombalandı. Çocuğum kurtulduğu için seviniyorum. Ama geleceğini de kurtarsınlar. Bu çocuklara üniversite için bir yol açılsın" diyor. Devletten Kerem'in tedavisi için hiçbir şey istemediklerini, kendi yaralarını kendilerinin sarmaya çalıştıklarını söyleyen Ertem ailesi, "Oğlumuz çığlıklar içinde uyanıyor, rüyaları kabus oldu" diye konuşuyor.