kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarkan'a kürk tepkisi

Yeni Haber
Kürke Hayır Platformu, albüm kapağında kürklü fotoğraflarına yer veren Tarkan'a bir uyarı maili göndererek, kürkün bir moda unsuru değil, canlı yaşamına kasteden bir ürün olduğunu vurguladı.

Kürke Hayır Platformu'nun Tarkan'a gönderdiği mailde, "Bir albüm kapağındaki kürklü fotoğraflarınıza istinaden kürk kullanımının nelere malolduğu hakkında tarafınıza bilgi vermek adına bu maili göndermeyi uygun gördük. Umuyoruz ki aşağıdaki metni okuduktan sonra Kürk'ün bir vahşet olduğunu anlar ve gardrobunuza bu yönde şekil verirsiniz" denildi.

Her yıl milyonlarca hayvanın kürkleri için boyun kırma ve vajinadan elektrik verme gibi yöntemlerle öldürüldüğü ve bu nedenle kürk giymenin vahşet olduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"İlkelliği moda diye önümüze süren katiller, üzerlerine postunu geçirmek için katlettikleri hayvanların da kendileri gibi yavruları olan, yaşamak ve türünü devam ettirmek için uğraşan canlılar olduğunu görmezlikten gelmektedirler. Talebin büyüklüğü ise katillerin iştahını arttırmakta ve insanlığın temelinde yatan ahlak anlayışını para hırsı ile ezip geçen katillerin piyasaya kazandırılmasına yardımcı olmaktadır."

Mailde Tarkan'dan canlı yaşamına kasteden uygulamalara yer verilmemesini sağlamak için kamuoyunu bilgilendirmesi istenerek, "Kürk, kreatif bir moda unsuru değil, canlı yaşamına kasteden ve çevreye geri dönüşümü olmayan zararlar veren bir üründür" denildi.

(ANKA)