kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sinem Yalçın

Sinem'in üç siyam kedisi öksüz kaldı

Pervin METİN SABAH
Faruk Kalkavan'ın kullandığı cipin altında can veren Sinem'in çok sevdiği kedileri o dönecekmiş gibi yatağında bekliyor..
Ünlü armatör Bülent Kalkavan'ın oğlu Faruk Kalkavan'ın kullandığı cipin altında kalarak hayatını kaybeden Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi 29 yaşındaki Sinem Yalçın'ın anne ve babası, kazanın yaşandığı 14 Ocak'tan beri hayatlarının en zor günlerini geçiriyor. Üç kedisi ise adetea onun dönmesini bekler gibi yatağından bir an olsun ayrılmıyor. Acılı anne-babanın pamuklara sarıp sarmalayarak büyüttükleri biricik kızlarına dair hafızalarında kalan son şey ise, sedye üzerinde "Anne baba, kurtarın beni" çığlıkları...

'TAM BİR HAYVAN ÂŞIĞIYDI'
Şafak Modaevi'nin sahibi Neşe Yalçın ile uzun süre 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in danışmanlığını yapan 30 yıllık eşi Prof. Dr. Sinan Yalçın'ın, iki çocuğundan biri olan Sinem, anne mesleği olan modacılıkta adını duyurmaya kararlıydı. Önce Viyana ve Roma'daki üniversitelerde tekstil ve tasarım konusunda eğitim aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans yapmaya başladı. Çok iyi İngilizce, Almanca ve Fransızca konuşan genç kızın en büyük hayali ise, annesinin 30 yıl önce kurduğu modaevinin adını tüm dünyaya duyurabilmekti. Boş zamanlarında huzurevleri ve Sosyal Hizmetler'e bağlı yuvalardaki çocukları ziyaret ediyor, onlara hediyeler veriyordu. Kızının hayvanları çok sevdiği için evinde üç siyam kedisi beslediğini anlatan Neşe Yalçın kızının ne kadar şefkatli bir insan olduğunu, "Bir keresinde bir köpeğe çarpmış, köpeği veterinere götürmüş. Babasını arayıp 'Bu köpeğe bir şey olmasın' diye ağlıyormuş" sözle Kızını son kez Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil bölümünde gördüğünü belirterek o anı şöyle anlatıyor acılı anne: "Çok acı çekiyordu. Her tarafı kırılmıştı. Dokunup 'Sinem yavrum' diye seslendim. Gözlerini açtı ve 'Anne beni kurtar, baba beni kurtar' diye ağlamaya başladı. Son ana kadar şuuru açıktı. 4.5 saatlik ameliyatın ardından hayatını kaybetti. Sakat kalsaydı da yaşasaydı."
Haberin fotoğrafları