kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaşlılara ''5 yıldızlı otel'' gibi Yaşam Merkezi

Yeni Haber
Etimesgut Belediye Başkanlığı tarafından 700 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 50 yaşlının barınacağı Yaşlılar Yaşam Merkezi ve Aşevi, Şubat ayında hizmete girecek.

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etimesgut'u ''yerinden yönetim anlayışı yerleşmiş, hizmet sunumunda kaliteyi esas alan, dinamik, insan merkezli, güvenilir, öngörülü, hoşgörülü, ihtiyaçlara duyarlı bir dünya kenti'' haline getirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Belediyecilik anlayışları içinde sosyal projelere her zaman öncelik tanıdıklarını ifade eden Yılmaz, özellikle toplumun yaşlı kesimine sunulacak hizmetlere ağırlık verdiklerini belirtti. Bu çerçevede Etimesgut Belediye Başkanlığı olarak, bin 700 metrekare alanı kapsayan Yaşlılar Yaşam Merkezi ve Aşevini Şubat ayında faaliyete geçireceklerini bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

''Binanın inşaatı tamamlandı. Bir ay içinde hizmete açıyoruz. İdari kesimin, personelin yerleştirilmesiyle beraber, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde açılmak üzere yönetmeliğini oluşturarak, sadece Etimesgut'taki değil tüm Ankara'daki yaşlılara hizmet vereceğiz. Yaşlıların, beslenme, sağlık ve barınma gereksinimlerini gidereceğiz.''

Başkan Yılmaz, merkez bünyesinde ayrıca bir Aşevi'nin olacağını ifade ederek, ihtiyaç sahiplerine de buradan sıcak yemek yeme imkanı sağlayacaklarını bildirdi.

Yaşlılar Yaşam Merkezi'nde yaşlıların spor yapacakları alanlar ile açık havada dolaşacakları parklar, kütüphane, televizyon izleme ve toplantı salonları ile bir mescit bulunuyor.

ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL PROJELER

AKMASA bünyesinde kurulan Engelli Danışma ve Hizmet Merkezi ile de engelli vatandaşların sorunlarını dinleyerek, yapılacak hizmetleri gelen taleplere göre değerlendirdiklerini bildiren Yılmaz, Engelliler Kültür Merkezi'nde de Yunus Emre Sevgi Parkı oluşturduklarını kaydetti.

Yılmaz, merkezde engelliler için oyun grupları, ışıklı su oyunları, internet bağlantılı bilgisayar, yabancı dil, maket uçak yapımı, folklor ve tiyatro kurslarının yer aldığını sözlerine ekledi.

AA